Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Nytt fynd!

För några veckor sen fick jag några nya provrörsställ till jobbet. Blåa, lätta och funktionella skapelser i plast. Jag vände och vred på det ena och upptäckte vad det stod på sidan - NALGENE!!! En gång till... Nalgene!!!

Va!?! Men...

Fram till den dagen hade jag enbart förknippat nalgene med plastflaskor avsedda för friluftsliv. Inte för att jag har någon själv, för dyra tycker jag ...och inte jättelätta...

Hur hänger detta ihop? Googel, räddaren i nöden,fort, fort...hittade svaret ganska omgående http://www.nalgene-outdoor.com/about/history.html

Så var det! Det var prylar för labråttor det började med!

Vad har nu detta med fynd att göra?

Jo, när jag besöker stadens köptempel kan jag bara inte gå förbi Naturkompaniet utan att gå in och kolla lite... I går blev det köp - en nalgeneflaska! Ordinarie pris 149 kr. Nu endast 49 kr!  Klart fynd! Det var de röda flaskorna med  snögubbe och snöflingor på som var billiga, och  tyvärr är den det mest vinterlika som finns i min omgivning för närvarande.

Minst hektot tyngre än min gamla plastflaska (som jag "hittat" på labbet) men med mycket vidare öppning som fylls snabbare så jag inte måste doppa handen i kallt fjällvatten lika länge...

Förresten, är det bara jag som hinner blogga så här mellan jul och nyår? Har ni inte grävt er fram ur drivorna av julklappspapper än?  Eller är det kylning av nyårschampagnen som upptar all er tid? Inga friluftsaktiviteter hunnit med? Nej, inte jag heller, julafton i Norrköping, annandagen till Eksjö, mellandagarna jobb och besök av ena dottern...men min ryggsäck står packad...

Nyårsbubbel under stjärnorna på Hökensås och en tältnatt är planen! Det tycker jag är ett bra sätt att fira nyår på!

Gott Nytt År på er!

 

 

Inlagt 2007-12-30 20:30 | Läst 5406 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2007-12-30 23:30   Gårdsnäs
Nyårsbubbel Hökensås.
Var där och vandrade/korvgrillade med kompis-gänget en lördag i sep-07.
Hoppas du bloggar något om ditt nyårsfirande där.
Gott nytt år.
 
2007-12-31 09:54   brigas
Gott nytt år BrittMarie!
Tur nån sköter sej som bloggare.
Visst var Nalgene produkter för sjukvärd från början?
 
2007-12-31 18:12   Islusen
Nyårsbubbel under stjärnorna... usch vad jag blir avundsjuk! Sitter här i regnstorm på Island och et går knappt att gå utanför dörren... i går blåste tydligen över 200 får bort någonstans...
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!