Längtar alltid till fjällen.Läser hellre fjällkartor än ser på teve.Vandrar ibland med sällskap, ibland ensam i både fjäll och skog. Tycker alldeles förmycket om att vandra för att avstå om medvandrare saknas.
Tillhör Hillebergfalangen.
På senare åt har jag rest till Australien och Nya Zeeland några gånger

Användarnamn: BrittMarie

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Paddling

Mer på min profilsida


Nytt fynd!

För några veckor sen fick jag några nya provrörsställ till jobbet. Blåa, lätta och funktionella skapelser i plast. Jag vände och vred på det ena och upptäckte vad det stod på sidan - NALGENE!!! En gång till... Nalgene!!!

Va!?! Men...

Fram till den dagen hade jag enbart förknippat nalgene med plastflaskor avsedda för friluftsliv. Inte för att jag har någon själv, för dyra tycker jag ...och inte jättelätta...

Hur hänger detta ihop? Googel, räddaren i nöden,fort, fort...hittade svaret ganska omgående http://www.nalgene-outdoor.com/about/history.html

Så var det! Det var prylar för labråttor det började med!

Vad har nu detta med fynd att göra?

Jo, när jag besöker stadens köptempel kan jag bara inte gå förbi Naturkompaniet utan att gå in och kolla lite... I går blev det köp - en nalgeneflaska! Ordinarie pris 149 kr. Nu endast 49 kr!  Klart fynd! Det var de röda flaskorna med  snögubbe och snöflingor på som var billiga, och  tyvärr är den det mest vinterlika som finns i min omgivning för närvarande.

Minst hektot tyngre än min gamla plastflaska (som jag "hittat" på labbet) men med mycket vidare öppning som fylls snabbare så jag inte måste doppa handen i kallt fjällvatten lika länge...

Förresten, är det bara jag som hinner blogga så här mellan jul och nyår? Har ni inte grävt er fram ur drivorna av julklappspapper än?  Eller är det kylning av nyårschampagnen som upptar all er tid? Inga friluftsaktiviteter hunnit med? Nej, inte jag heller, julafton i Norrköping, annandagen till Eksjö, mellandagarna jobb och besök av ena dottern...men min ryggsäck står packad...

Nyårsbubbel under stjärnorna på Hökensås och en tältnatt är planen! Det tycker jag är ett bra sätt att fira nyår på!

Gott Nytt År på er!

 

 

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2007-12-30 23:30   Gårdsnäs
Nyårsbubbel Hökensås.
Var där och vandrade/korvgrillade med kompis-gänget en lördag i sep-07.
Hoppas du bloggar något om ditt nyårsfirande där.
Gott nytt år.
 
2007-12-31 09:54   brigas
Gott nytt år BrittMarie!
Tur nån sköter sej som bloggare.
Visst var Nalgene produkter för sjukvärd från början?
 
2007-12-31 18:12   Islusen
Nyårsbubbel under stjärnorna... usch vad jag blir avundsjuk! Sitter här i regnstorm på Island och et går knappt att gå utanför dörren... i går blåste tydligen över 200 får bort någonstans...
 

Läs mer i bloggen

Trehundra mil - del två

För ett par månader sen skrev jag om min dotter Helga och hennes kompis Sabina som är i Nya Zeeland och vandrar Te Araroa, 300 mil från norr till söder. Jag nämnde också att jag var sugen på att vandra med dem en bit...

Jag vet inte exakt hur långt de har gått nu men senast jag hörde från Helga, för ett par dagar sen, var de klara med en sexton mil lång paddling på Whanganui River. Enligt kartorna är ca 135 mil avklarade vid ankomsten till Whanganui. Snart halvvägs, alltså!

Trehundra mil

Trehundra mil. Så lång är Te Araroa, vandringsleden som går genom hela Nya Zeeland, från Cape Reinga i norr längs stränder och i skogar, genom byar och städer, på stigar, vägar och vatten till Bluff längst ner på sydön!

Kåtornas folk - ett lästips!

"Det piskar som tusen vassa nålar i ansiktet, vita moln kommer yrande och sveper sig om oss där vi vandrar - några små människor och djur i vanmäktig kamp mot en rasande fiende, virvlar, biter, tränger sig in genom skinnkläderna som vore det spindelväv man bar, tar andan ur en, tvingar en att spänna varje muskel för att orka ta ut det steg man påbörjat... Hur länge! tänker jag. Nu är det nio timmar vi krupit fram mot stormen..."

Vädret är förfärligt när samerna i Saarivouma flyttar till sitt sommarviset i slutet av april år 1915. Den som berättar är Ester Blenda Nordström, en tjugofyraårig journalist från Stockholms som under några sommarmånader ska vara lärare åt samebyns barn.

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.