Bloggar > Fjällfunderingar... > Nästan som nya!

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Nästan som nya!

För sex år sen ungefär köpte jag ett par nya Lundhagskängor. Flitigt använda till fjälls och i hemmaskogarna började de vara slitna. Sömmar hade nötts av på flera ställen och då kvittar det hur väl man smörjer, det läcker in vatten ändå.

Efter avslutade strövtåg i Jämtlands fjäll och skogar tog vi en vända in i Lundhags stora, fina butik i Järpen. Gjorde några shoppingfynd och när jag ändå var där passade jag på att lämna in mina kängor för översyn. Skomakaren hade precis gått på fyra veckors semester, så det kulle dröja ett tag innan de blev färdiga.

Så småningom blev jag uppringd av en trevlige skomakare. Trots att det fanns massor att göra för honom i skomakeriet hade han tid att prata, både om mina väl använda kängor och var i Jämtlandsfjällen vi hade varit.  Och så ville han få lov att sula om kängorna också, när han nu ändå hade dem där...

Så nu är mina kära kängor nästan som nya igen! Ett fantastiskt fint jobb gjorde skomakaren med dem, nu håller de säkert lika många mil till!

Det kostade närmare tusenlappen, inklusive frakten hem, men det är det värt, nya kängor av den modellen kostar ungefär det fyrdubbla!

 

Inlagt 2010-09-23 11:47 | Läst 14428 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2010-09-23 12:13   Thomas Traneving
Viken bra idé. Det är så jobbigt att gå in nya kängor. Ser ut som nya igen!
/H
 
2010-09-23 12:44   äventyrssugen
Jag hade också in mina på omsuling efter att orginalsulan blivit utsliten. Och resultatet var fantastiskt. De kändes faktiskt som nya fast bättre eftersom de redan var ingångna. Proffsigt och bra service. Det är ett par år sedan och jag gav nog ca 700 för det.
 
2010-09-23 13:18   Minnatur
Jag har lämnat in mina Profesional Mid 2 ggr för omlästning, sulbyte och lagning av sprickor... Båda dessa ggr till priset av 0 Kronor. Nu måste de in igen för utlästning (tyvärr krymper den gamla modellen (2004 års modell) i sulans mellanlager...

Nu vill de ha betalt ca 1500 kr och det tycker jag att de har förtjänat...

Tack Lundhags för fin service...
 
2010-09-23 21:05   peter1969
Riktigt fint blev ju det där.
Kom att tänka på att jag läste om dig i STF-tidningen härom veckan.
Kul att få läsa om "riktiga" kändisar ibland!
 
Svar 2010-09-23 22:03   BrittMarie
Mmm...jag börjar faktiskt vara riktig medievan nu...förra året skrev lokalblaskan om mej och nu även en rikstäckande tidning...Rackarns vilken kändis jag är ;-)
 
2010-09-23 22:01   Håkan Friberg
Tänk att man kan tycka så olika om ett par kängor. År 1997 köpte både jag och Livskamraten nya Lundhagare. Jag skrotade mina efter 3 säsonger eftersom jag fortfarande fick skavsår av dem. Livskamraten har sina kvar och har ingen tanke på byte.
 
Svar 2010-09-23 22:06   BrittMarie
När jag köpte de där Lundhagarna hade jag tänkt köpa ett par lägre kängor av nåt annat märke, med tex-mex och sånt...men mina ben och fötter vägrade känna sej bekvämai såna skodon, så det blev höga Lundhags igen, det tredje paret i raden för mej!
 
2010-09-26 17:11   brigas
I vilket nr av STF:tidningen är du med?Brukar finnas tidningar att låna på vårt biblotek.
 
Svar 2010-09-27 15:30   BrittMarie
Senaste numret, en artikel som handlar om kartor.
 
2010-10-06 18:39   Annicas fjällängtan
Vilken bra ide!!! ett rejält jobb han gjort
!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook