Bloggar > Fjällfunderingar... > Kalle Anka Cup

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Kalle Anka Cup

Så är en intensiv skidhelg tillända. Inte en meter har jag åkt själv, men fått se många duktiga och energiska tretton- och fjortonåringar åka skidor. Fast mest har jag sett nummerlappar eftersom jag suttit och registrerat mellantider. Emellanåt har det varit svårt att inte snegla åt andra hållet i tidtagningsvagnen för att få se målgång.

Idag fick jag dock sitta i målgångsänden under ski cross-stafetterna, där kunde jag delvis se banan och  många sätt att ta sig igenom en port baklänges. En del trampade runt lite omständigt för att komma igenom porten rätt, andra trasslade in skidorna rejält i käpparna och några gjorde det lätt och elegant, hopp  med helomvändning- glida baklänges- hopp igen och fortsätta framåt! Tjusigt! Jag har prövat lite själv, ski cross är inte så enkelt...

 Ski cross-banan

Bra väder har det varit, i morse var det rätt kallt, -13 grader, men fram på förmiddagen värmde solen skönt. Alla verkar nöjda med vad vi har kunnat erbjuda, distansbanan var bra och ski crossbanan rolig är sånt jag hört. Och tidtagningen har visst också fungerat...

Skönt i vintersolen

Vem som har vunnit vad har jag faktiskt inte så stor koll på, men det är helt säkert att i den här åldersgruppen kan man vara en duktig skidåkare utan att komma från de nordligare delarna av vårt land! 

Norrbotten vann korta stafetten

En gammal skidkung har faktiskt varit här, bland alla eventuellt blivande, i fredags såg jag honom åka runt i spåret efter tävlingarna, lugnt och stillsamt och då tänkte jag att när han åker så där, då kan jag också åka skidor som Gunde Svan! Så det så!

 

 

 

 

 

Inlagt 2009-02-15 16:34 | Läst 5993 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2009-02-15 17:32   brigas
Kul med ungdomstävlingar,säkert finns i gänget någon som om några år blir riktigt duktig!
Och många åkare kommer ju från landets sydliga delar,det är faktiskt länge sen det var så väl representerat med framgångrika åkare från norr som just nu.
Skicross;det kan jag åka på onsdag,men då råkar sonen fylla år,så jag får nog vackert avstå att tramsa mej runt den banan.Man är nog inte så kvick i vändningarna att det är lämpligt längre.
 
2009-02-15 19:09   Thomas Traneving
Tack för härlig rapport från Kalle Anka Cup.
Tänk vad duktiga de våra blivande stjärnor. Man blir allt lite avis.....
 
2009-02-15 22:23   L.A.
Heder åt er som jobbar för skidsporten här i söder. Sonen tävlade en del för några år sedan, ofta vid IKHP. Men idag lockade Komosse mera. Nästan som i fjällen!
 
2009-02-16 09:12   Islusen
Hade Gunde ståpäls...? :)
 
2009-02-16 20:32   brigas
På skidsport.com finns en video från skicrossbanan.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in