Längtar alltid till fjällen.Läser hellre fjällkartor än ser på teve.Vandrar ibland med sällskap, ibland ensam i både fjäll och skog. Tycker alldeles förmycket om att vandra för att avstå om medvandrare saknas.
Tillhör Hillebergfalangen.
På senare åt har jag rest till Australien och Nya Zeeland några gånger

Användarnamn: BrittMarie

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Paddling

Mer på profilsidan


Hökensås-vår!

Fredag eftermiddag: Fort hem och packa ryggsäcken för ett nytt försök att få en vårhelg på Hökensås. Kvällen tillbringades i TV-soffan för att kanske få se HV71 spela hem sitt tredje SM-guld. Jaaaaa, det gick vägen!!! Härligt!!!

Natten till lördag: Varför snöar det alltid när jag vill iväg till Hökensås?  Två decimeter nysnö!!! Fast den här gången fanns snön bara i min dröm...

Lördag morgon: Strålande sol, lite kyligt i luften men men det blev en härlig dag. Buss till Fagerhult och så några km vandring till Kroksjöarna, samma ställe som nyårsafton.

Aprildag vid S. Kroksjön

Vi fick en underbart skön dag i skogen. Då tältet stod på plats strosade vi runt sjöarna och tittade på djur och växtlighet, njöt av solskenet. Fiskar vakade, vi följde knipornas förehavanden, drack kaffe, åt mat. I vattenytan guppade en padda omkring,den tyckte nog också att solen värmde skönt.

 

 

Bror Padda solar 

 

Många sluttningar på Hökensås är täckta av vita lavmattor, det är nästan att det ger intryck av att snön ligger kvar.

 

 

 

Kvällen blev lugn och stilla. Den lilla vind som varit under dagen försvann, när solen började dra sig ner bakom talltopparna tändes brasan. Korv och bananer grillades på glöden och snart visade sig månen, rund och grann, nästan full.

 

Månsken och brasa

 

Vi satt tysta och lyssnade till skogen ljud. Från sjökanten hördes märkliga ljud - det kom från  paddorna. Det kväkte och pep runt hela sjön och i ljuset från månen såg vi dem simma omkring, på jakt efter en villig partner. En fantastisk kväll, rofylld och skön. Till slut kröp vi in i tältet och somnade gott till paddornas "sång".

Söndag morgon: Jag hade tänkt  gå ut tidigt, före gryningen för att  lyssna och spana efter orre. Vaknade till strax före fem, hörde bara paddor och var så trött...

Vi fick höra orrarnas härliga bubblande ändå, trots att det blev sovmorgon. Gick en runda före frukost, försökte följa orrarnas ljud, lyckades komma ganska nära, men såg ingen tupp, däremot ett par hönor i flykt.

Efter att ha plockat några stenmurklor ett stycke från vår tältplats var det dags att packa ihop och gå tillbaks till civilisationen. Här finns gott om vägar och stigar så vi valde en för oss ny väg tillbaks. Den tog lite längre tid än beräknat så lunchen blev en snabbvariant, men vi kom i lagom tid till bussen, nöjda och glada över en härlig vårhelg i skogen.

 

 

 

Samma plats, men inte samma tid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-04-20 23:26   Thomas Traneving
Härligt att äntligen få komma ut i skogen och sova i tält!!! Längtar!! Tyvärr åkte T på influensa i helgen så vi fick nöja oss med en kortare tur.....
 
2008-04-21 00:22   nordtillsyd
Hökensås, härligt och vackert. Jag vet inte hur många gånger jag har badat i Sänksjön (den är bråddjup efter några meter), men många är det. Hela släkten brukade åka till Hökensås på helgerna bara för att bada, fika och leka tafatt mellan tallarna.
 
2008-04-21 07:02   brigas
En sån härlig helg.Väl nyttjat.
Tänk så många som bara fortsätter i TV-soffan resten av helgen.
Hökensås verkar vara ett mycket vackert område.Vilka lav-mattor!
Orrar,tältmys och lägereld-bara liite avis..
 
2008-04-21 20:26   Håkan Friberg
Mmmm... visst borde man ha tältat... (lite avis)
 
2008-04-22 20:54   Annicas fjällängtan
Vilken fin skildringav en härlig vårutflykt .
Lägerelden.Fullmånen
Längtar att höra orrspel.Det var ett av mina ungdomsnöjen ikompisgänget.
Våren har kommmit lite längre hos er än här i Skellefteå.Jag skata fram tälet och titta på det och börja drömma
 

Läs mer i bloggen

Trehundra mil - del två

För ett par månader sen skrev jag om min dotter Helga och hennes kompis Sabina som är i Nya Zeeland och vandrar Te Araroa, 300 mil från norr till söder. Jag nämnde också att jag var sugen på att vandra med dem en bit...

Jag vet inte exakt hur långt de har gått nu men senast jag hörde från Helga, för ett par dagar sen, var de klara med en sexton mil lång paddling på Whanganui River. Enligt kartorna är ca 135 mil avklarade vid ankomsten till Whanganui. Snart halvvägs, alltså!

Trehundra mil

Trehundra mil. Så lång är Te Araroa, vandringsleden som går genom hela Nya Zeeland, från Cape Reinga i norr längs stränder och i skogar, genom byar och städer, på stigar, vägar och vatten till Bluff längst ner på sydön!

Kåtornas folk - ett lästips!

"Det piskar som tusen vassa nålar i ansiktet, vita moln kommer yrande och sveper sig om oss där vi vandrar - några små människor och djur i vanmäktig kamp mot en rasande fiende, virvlar, biter, tränger sig in genom skinnkläderna som vore det spindelväv man bar, tar andan ur en, tvingar en att spänna varje muskel för att orka ta ut det steg man påbörjat... Hur länge! tänker jag. Nu är det nio timmar vi krupit fram mot stormen..."

Vädret är förfärligt när samerna i Saarivouma flyttar till sitt sommarviset i slutet av april år 1915. Den som berättar är Ester Blenda Nordström, en tjugofyraårig journalist från Stockholms som under några sommarmånader ska vara lärare åt samebyns barn.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.