Längtar alltid till fjällen.Läser hellre fjällkartor än ser på teve.Vandrar ibland med sällskap, ibland ensam i både fjäll och skog. Tycker alldeles förmycket om att vandra för att avstå om medvandrare saknas.
Tillhör Hillebergfalangen.
På senare åt har jag rest till Australien och Nya Zeeland några gånger

Användarnamn: BrittMarie

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Paddling

Mer på profilsidan


Fynd eller vanvettsaffär?

Kära, älskade, fattiga studentdotter, du får inte läsa det här blogginlägget!

Här sitter jag, iförd mitt nyaste klädesplagg - Haglöfs Bungy Q Jacket, och funderar på om jag gjort ett fynd eller en vanvettsaffär.

Fleecetröjor är helt klart mitt favoritplagg! Jag älskar  fleecetröjor! Använder det nästan jämt!

En har jag fått som premie då jag prenumererade på nån tidning, en annan är en skryttröja som det står "En svensk klassiker" på, den tredje har jag fått av mamma. Gemensamt för dem är att de är gamla, fula, noppiga och slitna.

Jag vill ha en snygg!!!. Det har jag nu!!!

Inköpt i Den Välsorterade Friluftsbutiken i Göteborg. Den var dyr...

(Studentskan, nu måste du sluta läsa!)

OK, det är "Polartec Power Stretch" från Malden Mills, (slätt på utsidan men  fleeceigt på insidan) och det står Haglöfs på ärmen,  men 1199 kr ???  För all del, det fanns en röd prislapp på också där det står 599 kr. Jag tycker fortfarande att det är hemskt mycket pengar! Tröjor jag provat här hemma och som jag kunde köpt, kostar 800 kr, så då är ju 599 mycket mindre...

Försvar:  Himla snygg! jag kan ha den i näst jag slinker in på after-work  på stamkrogen nere i stan. Varm och skön! Jag slipper  frysa  ihjäl när jag hänger på Utsidan. Och det bästa av allt -  Jag  sparar fantastiska 51 gram  i packningen  när den får  följa med ut i fält! Snart är jag fjäderlätt!

Klart jag har gjort ett fynd!!!

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2007-12-02 21:34   Wolf25
Visst är det ett fynd.
 
2007-12-03 06:59   brigas
power strech för mindre än 600 ÄR billigt.Njut av fyndet!
 
2007-12-03 10:24   thomalin
Solklart fynd!!
Gjorde ett liknande kap för någon vecka sen, en MH Monkey Man. Fiberpälsaktig med stretchdetaljer i polartec fleece.... 599:- istf 1300:-!
Är ganska nöjd med det kapet, och det bästa av allt, jag behövde just en sådan!
 
2007-12-03 17:15   Håkan Friberg
Billigt? Prrfft. Jag är helt säker på att det var de 51 grammen som var avgörande. Drygt 10 kr/g. Det är väl helt OK? :)
 
2007-12-05 10:28   Thomas Traneving
Fynd tycket jag.....och du var faktiskt värd den nya, fina tröjan (så du slipper dina noppiga och fula) .............peppar dig för fullt :) :) :)
 
2007-12-05 13:42   Islusen
Du var helt säkert värd den! I bland kan även "dyra" saker vara fynd... själv är jag dock aldrig så nöjd som när jag för triljonte gången promerenerar ut från Lundhags "outlet" i Järpen med nåt nytt plagg som jag EGENTLIGEN inte behövde men ujjj, det var ju så bra rabatt... ;-)
 
2007-12-05 13:43   Islusen
Och 599 spänn är väl inte sååååå mycket.,..?
 
2007-12-07 13:53   Elna
Som den reklammakare den fattiga studentskan ska bli kan jag bara göra en sorts kommentar;
Because you're worth it!

(självklart läste jag hela inlägget)
 
2007-12-08 15:47   annakari
Om man slår ut kostnaden på de dagar/år? du kommer använda den så är den helt klart värd vart enda öre. Plus att jag vet hur snäsiga kalla mammor kan vara.
 
2007-12-09 21:44   marab
Daaah! Klart att morsan ska ha en fleecetrjöa som är snygg (och varm). En kall mamma är en sur mamma och en sur mamma gör ingen glad.

Dessutom så är det ju jul snart så du får se det som en julklapp till dig själv i förskott! Säg: tack snälla tomten till dig själv.
 

Läs mer i bloggen

Trehundra mil - del två

För ett par månader sen skrev jag om min dotter Helga och hennes kompis Sabina som är i Nya Zeeland och vandrar Te Araroa, 300 mil från norr till söder. Jag nämnde också att jag var sugen på att vandra med dem en bit...

Jag vet inte exakt hur långt de har gått nu men senast jag hörde från Helga, för ett par dagar sen, var de klara med en sexton mil lång paddling på Whanganui River. Enligt kartorna är ca 135 mil avklarade vid ankomsten till Whanganui. Snart halvvägs, alltså!

Trehundra mil

Trehundra mil. Så lång är Te Araroa, vandringsleden som går genom hela Nya Zeeland, från Cape Reinga i norr längs stränder och i skogar, genom byar och städer, på stigar, vägar och vatten till Bluff längst ner på sydön!

Kåtornas folk - ett lästips!

"Det piskar som tusen vassa nålar i ansiktet, vita moln kommer yrande och sveper sig om oss där vi vandrar - några små människor och djur i vanmäktig kamp mot en rasande fiende, virvlar, biter, tränger sig in genom skinnkläderna som vore det spindelväv man bar, tar andan ur en, tvingar en att spänna varje muskel för att orka ta ut det steg man påbörjat... Hur länge! tänker jag. Nu är det nio timmar vi krupit fram mot stormen..."

Vädret är förfärligt när samerna i Saarivouma flyttar till sitt sommarviset i slutet av april år 1915. Den som berättar är Ester Blenda Nordström, en tjugofyraårig journalist från Stockholms som under några sommarmånader ska vara lärare åt samebyns barn.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.