Bloggar > Fjällfunderingar... > Först ut i skidspåret!

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Först ut i skidspåret!

Ikväll var jag först ut i säsongens första skidspår borta vid klubbstugan där jag brukar åka skidor.

När jag kom dit var skotern ute och packade snön som kom i natt, jag åkte ett par varv på elljusspåret utan "riktiga" spår, sen  hade skoterkillen fått på spårsläden och jag var den första som åkte i spåret.

Härligt!!! Det är något visst med nydragna skidspår!

Så nu är vinterns första skidmil avklarad, bara en dag senare än förra året! Hoppas det blir många mil till!

Efteråt i bastun sa en kvinna att hon hade inga skidor alls... Jag fattar inte hur man kan leva utan minst ett par skidor!!!  Längdskidåkning  är ju den roligaste och finaste sporten som finns! Själv har jag haft och åkt skidor ända sen jag var så liten att jag kan inte minnas en vinter utan skidor. Mina allra första var par ärvda, bruna träskidor, "bindningarna" var en läderrem som gick tvärs över foten på läderstövlarna.

Jag blir lycklig av att åka skidor!

Tyvärr kanske lyckan får sig en knäck för det ska visst bli mildväder igen, kanske redan i morgon...

 

 

 

Inlagt 2008-11-25 21:28 | Läst 8140 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-11-26 08:31   brigas
Så spårpreparerarna är mer på hugget hos dej!
Igår skejtade jag runt på elljusspåret,nånstans i botten var det pressat,men säkert en dm snö över allt som ingen pressat.Och ny snödrev/snöfall idag.
Mängderna blir tillräckliga,men spår saknas ännu.
ja,att så många inte alls förstår glädjen med skidor är "ofattbart" när man själv tycker det är det absolut roligaste som finns.
Det är gode många här som aldrig använder skidor,trots vår långa snövinter.
 
2008-11-26 11:33   peter1969
Men det är ändå roligast att åka utan spår inne i skogen. Då kan man välja väg själv och det känns friare. Dessutom blir det inte lika jobbigt eftersom man automatiskt sänker farten om man åker ospårat. Åtminstone funkar jag på det viset.

Det kräver iof en annan typ av skidor dvs skogsskidor.
 
2008-11-26 12:19   tassemark
Här utanför Stockholm har det blivit fyra dagar hittills med längdskidåkning, men spåren kom inte på plats förrän igår, synd att det dröjer med prepareringen i bland ;(
 
2008-11-26 18:54   Annicas fjällängtan
JAg längtar ut i spåret. Kanske till helgen.
 
2008-11-27 12:02   Thomas Traneving
Visst är det roligt att snön lagt sig.
Vi får vänta tills påsk med vår längdskidåkning eftersom Thomas måste operera om sin arm.....
Eller.......jag kan ju åka själv.....inte lika roligt men..... :)
/H
 
2008-11-30 11:26   Islusen
Hurra hurra, här "kräksnöar" det för andra dagen i rad så snaaart blir det vinterns första tur. När jag hämtat mn skidutrustning vill säga, som sorgligt nog fortfarande befinner sig på annan ort...
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in