Bloggar > Fjällfunderingar... > Dagens gäst

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Dagens gäst

Idag fick jag fint besök i min trädgård - en igelkott kom och hälsade på! Han satt en stund i murgrönsplantan, verkade lite blyg men gick änå med på att vara med på bild! Sen lufsade han in i häcken för att göra en ny sväng ut på gräsmattan efter en stund. Roligt att se livs en levande igelkott som oväxling till de platta,döda man oftast ser.

Dagens gäst

 

Det var inte första gången den här sommaren jag har haft närgångna besök av vilda djur i mitt hem. På semestern satt jag ute och läste när en koltrast landade på staketet och lät konstigt och verkade orolig. Så hörde jag att Helga grejade i köket (trodde jag) och gick in för att prata med henne. Då upptäckte jag att det var en fågelunge som rumsterade om i mitt kök! Det var förstås därför som koltrasten betedde sej konstigt. Jag fick tag i ungen och lyfte ut den till mamman.

Ett par dagar senare betedde sej katten konstigt. Han hade upptäckt en padda inne i hallen! Paddan tyckte nog inte om kattens uppmärksamhet utan gömde sej under byrån en sväng innan vi fick ut den. Häromdagen såg jag den när jag rensade i landet, så den kanske bor här.

Sånt kan livet i sta´n vara!

Inlagt 2009-09-19 21:19 | Läst 10815 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2009-09-20 06:50   brigas
Matar man igelkottar så lär de väl hålla sej i ens trädgård.Trevliga djur att ha i sin närhet.Synd de inte är särskilt "kramvänliga".
ordna en stor lövhög så kan de sova över i vinter..
Paddor och fåglar är nog att föredra utanför farstun.
Vi skulle nog alla må bättre med mer djur ikring oss på ett naturligt sätt.
 
2009-09-20 10:27   Thomas Traneving
Såg här om dagen en häst bekanta sig med en padda. Paddan hade tagit sig in i hagen där hästen betade och fick sig en ganska tuff omgång av en jätte intresserad häst.
Tror inte paddan luktade gott för efter att ha "lekt" med paddan en stund började hästen dra mulen i marken fram och tillbaka, fram och tillbaka (höll på så i ca. 3-4 minuter).
/H
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in

Tips!