Längtar alltid till fjällen.Läser hellre fjällkartor än ser på teve.Vandrar ibland med sällskap, ibland ensam i både fjäll och skog. Tycker alldeles förmycket om att vandra för att avstå om medvandrare saknas.
Tillhör Hillebergfalangen.
På senare åt har jag rest till Australien och Nya Zeeland några gånger

Användarnamn: BrittMarie

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Paddling

Mer på profilsidan


Bergsjögrottorna

En liten bit ifrån Kall finns Bergsjögrottorna. Man börjar med att köra till Movallen. Det är några kilometer på en skogsbilväg från samhället, betalväg, man lägger en slant i lådan vid vägkanten innan man kör vidare.

Sedan följer en halvtimmes vandring längs snitslad bana fram till grottorna som lite hemligt och fantasiegggande, ligger bakom ett fint vattenfall.

Vattenfallet framför grottöppningen

När vi var där var det inte mer vatten i fallet än man lätt kunde ta sej in i den  utan att bli blöt. Mera vattenrika tillfällen är nog bäst att ta på sej regnställ för att slippa duscha. Här är det flera meter brett och ståhöjd ett par meter in i grottan.Det var alldeles torrt där inne trots att vattnet  forsar precis utanför.

Grottforskare

 

Bakom vattenfallet

 

Ingång till grottornas inre

 

Det här blev vårt sista strövtåg på semesterdagarna i den jämtländska naturen.

 

 

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-08-29 17:06   Thomas Traneving
Vad häftigt!! Låter som ett måste för oss tillsammans med våra två yngsta barn. Tack för tipset! /H
 
2010-08-29 17:07   Minnatur
Vet du, min målbild när jag tränar mental träning är just att jag tar mig in bakom ett vattenfall och kikar ut igenom det där ifrån löser jag alla tänkbara problem... Häftigt! påminner om min ihopfantiserade samma...
 
2010-08-29 17:19   OBD
Oj, vad häftigt! Som en "Fantomen-grotta".
Det vore något att visa barnbarnen.
 
2010-08-29 20:18   brigas
Fantomen-grotta var även min tanke.Fränt ställe.
 
2010-08-30 13:28   mathog
Spännande grotta. Är den djup?
 

Läs mer i bloggen

Trehundra mil - del två

För ett par månader sen skrev jag om min dotter Helga och hennes kompis Sabina som är i Nya Zeeland och vandrar Te Araroa, 300 mil från norr till söder. Jag nämnde också att jag var sugen på att vandra med dem en bit...

Jag vet inte exakt hur långt de har gått nu men senast jag hörde från Helga, för ett par dagar sen, var de klara med en sexton mil lång paddling på Whanganui River. Enligt kartorna är ca 135 mil avklarade vid ankomsten till Whanganui. Snart halvvägs, alltså!

Trehundra mil

Trehundra mil. Så lång är Te Araroa, vandringsleden som går genom hela Nya Zeeland, från Cape Reinga i norr längs stränder och i skogar, genom byar och städer, på stigar, vägar och vatten till Bluff längst ner på sydön!

Kåtornas folk - ett lästips!

"Det piskar som tusen vassa nålar i ansiktet, vita moln kommer yrande och sveper sig om oss där vi vandrar - några små människor och djur i vanmäktig kamp mot en rasande fiende, virvlar, biter, tränger sig in genom skinnkläderna som vore det spindelväv man bar, tar andan ur en, tvingar en att spänna varje muskel för att orka ta ut det steg man påbörjat... Hur länge! tänker jag. Nu är det nio timmar vi krupit fram mot stormen..."

Vädret är förfärligt när samerna i Saarivouma flyttar till sitt sommarviset i slutet av april år 1915. Den som berättar är Ester Blenda Nordström, en tjugofyraårig journalist från Stockholms som under några sommarmånader ska vara lärare åt samebyns barn.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.