Bloggar > Fjällfunderingar... > Återhämtning!

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Återhämtning!

Hela förmiddagen stod jag i ett kyllager, packade picknickpåsar till Vårruset på tisdag. Kylfläktar dånade, truckar skramlade, folk försökte prata i oljudet.

När jag kom hem hade grannen börjat bygga ny uteplats. Hammarslag, såggnissel. Småbarn skrek och gnällde... Jag försökte läsa om Ren och Varg i Yngve Ryds bok, sittandes på min,redan färdigbyggda, uteplats...

Oljud, oljud, oljud...

Vad göra?

Gå ut i skogen förstås!!!

Vanliga stigen. I början  lite blött och kladdigt, fick hoppa lite på stenarna fast det är torrt i markerna nu.Så ut i en betesmark där hästar betar ibland, omgiven av små höjder med skog med  inslag av lövträd.

Där var helt TYST!!!

Fåglarna sjöng förstås och insekter surrade, men höjdpartierna skärmade av nästan allt buller från hus och vägar, trots att jag bara var några hundra meter hemifrån!

Jag satte mej på en sten, njöt av stillheten, lyssnde på naturens ljud, drog in doften av blommande hägg och mandelblommor i djupa andetag och kände hur kroppen slappnade av. Jag satt där en bra stund, kände hur stressen sjönk undan och harmoni infann sig i kropp och själ. Så strosade jag långsamt vidare, genom hagar och betesmarker, plockade en underbar bukett av humleblomster, ängabollar, gökamat, skogsnäva, daggkåpa, violer, ängssyra, liljekonvalj...

Grannen höll fortfarande på att spika då jag kom hem igen, men nu störde det mej inte lika mycket längre.

Tänk om man inte fick gå i skogen och plocka blommor...

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2008-05-10 21:08 | Läst 4945 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2008-05-10 22:55   annakari
Igår morse när jag hämtade tidningen funderade jag vad det var för oljud jag hörde. Det var vindstilla så jag hörde ån som är full i vatten brusa. Tranorna är också rättså livliga, de går här på ängen vid huset. Förstår din längtan efter tystnad. Flyttade från staden för att jag inte orkade med bruset men en å går väl an.
 
2008-05-11 08:33   brigas
Om fler människor insåg naturen läkande och lindrande effekter skulle vår allmänna hälsa drastiskt förbättras.Så enkelt-så svårt.
Tänk alla som INTE går ut i skogen,luktar på blommor och ser på fåglar etc,hur kopplar de av och återhämtar sej.Själv skulle jag inte kunna leva utan det.ingen motion och natur-hur mådde jag då?Troligen deprimerad,rastlös, i behov av konstlad stimulantia.
Lite svårt fästa blicken vid datorn just nu.Massor av fåglar kring vårt fågelbord,domherrar,bergfink,grönfink,bofink.Fallit ca 1dm nysnö inatt.
 
2008-05-11 14:51   Islusen
Jag kan känna i hela mig hur SKÖNT det var att sätta sig på den där stenen!
Men så blir jag nyfiken... Yngve Ryd-bok om ren och varg??? Nu har jag uppenbarligen missat något.
 
2008-05-11 22:14   brigas
Yngve Ryd har gett ut några böcker som jag själv aldrig orkat igenom,men väl äger.Hans syster Lilian Ryd har skrivit en bok jag sträckläst.Kvinnor i väglöst land.Rekommenderas!
 
2008-05-23 17:40   Honvandraren
Åh, jag befinner mig också där, på din sten, allt som oftast och hämtar andan! (Och jag befann mig på Vårruset i måndags, Norrköping.)
Det märks att vi bor på samma breddgrad - jag har precis samma blommor omkring mig, med ett litet tillägg av skärgårdsexklusivitetern Adam och Eva. Näktergal och gök stämmer i för fulla halsar i det vackra kulturlandskapet vid Kasimirsborg där jag jobbar om dagarna med skutor.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in