Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Elden, naturen och en film på gång på TV

Vi försöker ta oss ut i naturen varje helg, tjejerna och jag. Är Pam hemma, då är det alltid så. Nu har vi precis kommit hem efter ett snabbt besök i Stenshuvuds National Park och eldat i Raftsarp skogen. Stormväder på gång och trögt tung regn gjorde besöken korta.

På vägen hem frågade jag tjejerna:

"Var det värt den här långa resan bara för en timme ute?"

"Ja!" , svarade de kort och koncist.

Jag tror kanske det finaste Pam och jag har gett tjejerna förutom obegränsad kärlek är lyckan att vara ute. Helst i vildmarken. Klart är att de saknar Grönland, där vi var ute mycket. Därför var exempelvis en bestigning av Kebnekaise i somras, ingen större utmaning för tjejerna. Jo, det var tufft, men inte själva delen att sova och leva ute. Dana har ju dessutom sovit två månader i tält under tillverkandet av filmen Mannen med Barnvagnen.

Elden är så viktig för mig. Det var ett bekymmer på Grönland. Det här att göra i ordning en eld från grunden med kniv, yxa och såg. SÅ när det tar fart och sprakande och värme sprids, det är någonting av det starkaste av känslor.

Mer om Grönlandsresan kommer snart, se trailern för filmen här

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

Skit i vad andra tycker

Vasaloppet som Grönlands träning

Här har ni hela storyn https://vasastory.vasaloppet.se/?token=yrNn5T4dfd2Xw80VqbTNrwgJeqA&social=true

Foto: Hannah Pierce-Carlson and Patrik Hansson

Öppet Spår som Grönland


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...