Fjällfunderingar...

...och andra tankar

Snö!

I går kväll satte Vår Herre igång den riktiga snökanonen. Det snöade stora, härliga flingor nästan hela kvällen och i morse fanns runt en decimeter nysnö.

Snön var blöt och tung när jag var ute och skottade, men frampå dagen sjönk temperaturen så nu finns det chans att den får bli kvar. Väderpognosen på yr.no säger ialla fall att temperaturen ska fortsätta att hålla sej på rätt sida nollstrecket hela veckan.

Nästa helg har vi riksfinal i Kalle Anka Cup i längskidåkning här vid IKHP-stugan. Jag tror det blir nytta av detta tillskott av natursnö som kommit, även om det nu finns så mycket konstsnöspår att arrangemanget kan genomföras ändå. Förra året fick det flyttas till annan ort. Jag ska vara med och jobba med tidtagningen, så jag får se Sveriges eventuellt blivande skidkungar och -drottningar på nära håll.

Kyrkebäcken i vinterskrud

Och om två veckor är det Öppet Spår!  Jag hoppas att jag varit i mål en bra stund så här dags då. Idag har jag haft vilodag med bara en promenad i skogen, efter ganska intensivt skidåkande i veckan som gått. Jobbat lite med stakåkningen, det går bättre nu!  Igår blev det träning i Nässjö för att få lite omväxling. Inget vidare spår, men i det milda väder som var då kan man nästan inte förvänta sig annat.

 

Inlagt 2009-02-08 17:07 | Läst 8424 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2009-02-08 18:02   peter1969
Jag är less snöandet! Har skottat två gånger idag och det vräker fortfarande ner. Varmaste hittills under helgen är vad vi har just nu dvs minus 17,7 grader. Men så här ska ju egentligen en riktig vinter vara, inte blasket som varit tidigare vintrar. Men lite bortskämd blir man.......
 
2009-02-08 18:50   brigas
Hoppas ni får behålla snön ett tag nu.Skidtävling på era breddgrader måste vara rätt ovanligt numer,men jag antar att antalet deltagare och enstusiasmen kring det hela vida överstiger det som är hos oss,även om just i år det varit betydligt mer drag kring det som arrangeras här.
och Fasaloppet;stakning och åter stakning;har du fått instruktion att det är magen som ska göra jobbet och inte mest armarna.
 
2009-02-10 13:20   Thomas Traneving
Vad kul att få vara med som funktionär vid Kalle Anka Cup.
Du kan väl berätta om någon speciell talang du spanat in ;)
 
2009-02-11 15:28   Islusen
Vilken härlig bild på bäcken!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!