Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Södra Indien: En pärla

Det är flera anledningar att jag aldrig återvänt till Indien sedan jag sist trampade mig genom detta vidunderliga rike. Jag måste erkänna det var en mycket tuff tid, när jag då cyklade från Calcutta (Kolkata idag) tillAmritsar via New Dehli. Oerhört med folk och uppmärkamhet, massor med okontrollerbar trafik och alltid någon typ av byråkratisk tidsdödare. Och när jag denna gång krånglade med allt byråkratiskt med visumet (allt mitt eget fel, skickade en gammal passkopia), så kände jag, nä, jag har nog fått nog av Indien. Så landade jag i Chennai (Madras) och jag insåg direkt att mycket hade hänt sedan sist och att det är en stor skillnad på norra Indien och södra.

Funderingar efter ett möte med astronauten Harrison Schmitt

Bild source reddit.com

Photo source: reddit.com

Skulle du göra om det?

"Skulle du göra om det?" frågade Matt samtidigt som han slog på sin pannlampa och kröp ur sovsäcken.

3 böcker om Arktis att läsa under jul- och nyårslovet

Rent historiskt så har Sverige varit en av huvudaktörerna när det gäller både den vetenskapliga sidan och den mer tävlingsmässiga. Ja, med det sistnämnda menar jag kampen om att nå först fram till Nordpolen! Av olika skäl har jag tillbringat en större del av tiden över jul- och nyår 2015-16 med att läsa litteratur angående den här delen av vår värld. Och jag har hittat tre riktigt fina skatter att läsa på svenska.

Recension: Friluftsmat

Jag minns med en viss skräck Blå Bands tunga och solida förpackningar med utemat på mina första vinterturer i Sarek i början av 1990-talet. De hade en rätt, köttfärssås med makaroner som smakade bra, men mag- och halsbrännecirkusen efteråt var i det närmaste helt osannolik. De satsade mycket på kolhydrater och kalorier. Lyckligtvis finns det fördel med utveckling! Med åren har torrfödan blivit mycket bättre. Efter Blå Band så kom det en hel del olika varianter och egentligen var dte först när nosrka Turmat och Real kom, som det fanns många olika rätter och smaker att välja på och som man verkligen såg fram emot att äta. Jag har provat en hel del varianter där mellan, men inget hitta som varit bättre. Anita Forsell hade en gång i tiden en serie rätter som inte kändes lika tunga utan lättare för hela kroppssystemet och jag har väntat på en ny variant av hennes torkade mat, men inget sett förrän nu!

Sida: Första Föreg. 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 69 Nästa Sista 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips