Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

36 mil på cykel från Borlänge till Sundsvall, etapp 2

Hej!

Tänkte nämna att döttrarna och jag cyklade ytterligare drygt 36 mil under deras höstlov nu, från Borlänge till Sundsvall över skogen. Bara drygt 1000 mil kvar till Khatanga. Fina tjärnar, sjöar och älvar, slitna bygder, tomt på andra cyklister, mycket Yngve Frejs fornminne känsla, kurviga, backiga vägar, mycket ungskog, urusel restaurang mat (hur står glesbygden ut med bara pizza och kebab?), men en kanontid tillsammans! Jag tänkte skaffa pakethållare fram åt de två. Någon här då som har koll på mindre pakethållare fram?

Redo att börja trampa igen

Jo, jag vet. Ni tycker säkert vi är galna. Och det har börjat snöa norröver. Jag fick en bild från det kommande etapp slutmålet och min vän DH:s från bilen foto. Men vi kör oavsett. Tjejerna är definitivt redo!

Teaser: Malmö-Khatanga på cykel, etapp 1

Grönlandskorsning i tankarna

Grönland. Från väst till öst. Det är vad som dominerade mina tankar. Under gårdagens mer eller mindre lyckosamma halvmara. Från Häljarp till Borstahusen. Och tillbaka.

Under nästa vecka hoppas jag kunna komma gång med specialträning för denna passage. En dröm jag säkert närt under 30 år. Varje kopp morgonkaffe påminns jag om passagen. Jag dricker ur en kopp som jag fått i gåva av Pam. En bild på Fritjof Nansen och en passage av honom:

120 mil sex veckor Malmö Dala-Järna

Nu och är tjejerna och jag tillbaka i Malmö. 120 mil drygt. Utom sista 5 milen Sverigeleden upp via västkusten, Karlstad, det enastående Klarälvsbanan till Leksand. En helt underbar tid och tur. Skåne vackrast och bäst cykelleder. Bra cykelleder för barn upp till en skvätt norr om Vänersborg ungefär. Därefter kurviga och upp och ned vägar med ibland tuff och tung trafik. Värst mellan Hagfors och Tyfors. Vissa delar där trångt, hetsiga trafikanter som kan och vet allt samt tung trafik. Inte kul. Men som helhet, kanontur!

Sida: Första Föreg. 1 ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 62 Nästa Sista 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.