Skogen och ämnet att dra däck

Jag älskar skogen.
Igår drog jag däcket de i det närmaste 25 km runt Häckeberga sjön. I stora drag helt tomt på människor, trots denna underbara skog. Det är över 1½ år sedan jag körde dessa riktiga långturer. Men nu är jag tillbaka i gammal god form. Än har jag inte rehabbat vänster knä, vilket gör att jag inte kan springa än, men däck går bra också. En halvmara med däck. Även om jag fastnade ofta. Ungefär som att dra en pulka över den grönländska inlandsisen. Misstänker jag. Jag har dragit igång den riktigt hårda träningen igen. Det finns ett mål i sikte. Eller 3. Kanske 4.
Skogen är verkligen balsam för själen. För hälsan. För glädjen. Dock hade många kalhyggen tillkommit sedan jag sist var här. Det är en styggelse. Det gör ont i hela kroppen att se förstörelsen i profitens anda. Jag tror att om folk skulle ägna mer tid i skogen än i soffans bekvämlighet, skulle vår skogspolitik vara annan.
5 timmars däck drag känns och jag anlände tillbaka till bilen ganska trött. Jag körde yoga och stretch en halv timme. Det gör sådan skillnad för alla leder, muskler och för att hamna rätt. Svårt att stretcha på Expedition, man är för trött, men det måste bli en del av dagen.
Jag lyssnade på 2 helt underbara poddar under drageriet. Först den helt osannolike David Goggins, världens tuffaste man som han kallas. Ett måste för att få perspektiv.
Och så en podd med Yogi Guru Singh som verkligen öppnade mina ögon. En mix av västerlandet och öst, vetenskap och andlighet.
Bägge intervjuade av Rich Roll, som verkligen är duktig!
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2023-11-08 12:25   Kristoffer Öhrn
Härligt! Vilken inspiration.
 

Läs mer i bloggen

Morgontankar under Expedition Namibia

Morgontankar under den bitvis iskalla Expedition Namibia På Cykel. Tjejerna sover fortfarande. Jag håller på att koka kaffe och choklad åt tjejerna. Det borde vara en tid av lugn och ro, men som i vanliga livet är det sällan så. Utan annat som trycker på. Ett litet klipp från Mannen Med Döttrarna (Man With His Daughters) befinner sig just nu i det som heter post-production på engelska. Fotograf är @karlandreterblanche som gjorde ett fint jobb de dagar han vad med oss.

Inför inlandsisen: Arvet efter farsan och morsan

Rapport från 80 mil cykel i Namibia med tjejerna.


Lager på lager – klä dig rätt

Så anpassar du dina kläder till väderförhållanden och fysisk aktivitet.