Mina cykelår

Mina gamla cykelresor. Så fort jag lägger ut något om dessa, blir det reaktioner. Vilket är ju fantastiskt. Det är över 25 år sedan. Idag har jag inte ens cykel. Under många år kunde jag knappt tänka klart, utan att sitta i cykelsadeln. Jag tillbringade ungefär 6.5 år i cykelsadeln. Klart det har påverkat mitt liv. Det jag saknar idag mest från den tiden, är friheten att slå upp läger var man vill. Vakna på en ny plats varje dag. Känna sig (oftast) trött och nöjd varje kväll. Sova bra. Det okända som väntade varje dag. Alla generösa människor. Styrkan. Och känslan att vara helt påverkad av vädret. Leva mitt i. Det som händer.
 
Det var då det. Undersommarhalvåret har jag sett ett antal långfärdscyklister i Malmö. Jag har inte haft tid att prata med dem. Men känt längtan tillbaka. Kanske en dag. När tjejerna har rusat vidare i sina egna liv Vi får se. Eller kanske vi gör en tur tillsammans.
 
Det var under min senaste cykeltur, den från Nya Zeeland till Kairo, där jag började filma. Jag har verkligen haft tur att träffa på de rätta människorna i mitt liv. De som tror på mina idéer och möjligheter. En av dem är min gamle vän Björn O Henriksson. Jag träffade honom första gången på min allra första TV-intervju i Packat Och Klart soffan. Sedan dök han upp där som en räddare i livet flera gånger. Han var mycket instrumentell gällande att jag skulle få med en film kamera den cykelturen. Och där kan man säga att min filmstil fick sin början. Den skakiga och realistiska kameran som ger djup närvaro känsla. Jag lärde mig hur man skulle filma på hans instruktioner längs vägen. (OBS! Jag vill påstå att jag inte lärt mig personligen detta med film förrän de sista tre åren)
 
Här är några av de inslagen samt Rolf Bergström och min första intervju i Packat Och Klart studion.
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-09-16 07:44   plingella
Åh dina cykeläventyr är ju bara drömmen! Förstår att du saknar dem! Jag längtar konstant ut även fast jag inte gjort så långa turer som dig. Det är en härlig frihetskänsla.
 
Svar 2019-09-16 08:54   explorermikaelstrandberg
Lyckligtvis kan jag uppleva ögonblick av det bara bortom staden. I naturen. med tjejerna. Det är ju en av grejerna som är bra med man åldras. Det krävs mindre för att vara nöjd.
 
2019-09-16 13:19   cecimas
Åh vilken härlig cykling! Frihet är ordet
 

Läs mer i bloggen

Rapport från 80 mil cykel i Namibia med tjejerna.

Expedition Namibia: Dag 3

Morgnarna är kyliga i Windhoek. Även inne på hotellrummet. Vi har satt på värmen. Vi behöver förbereda oss för utomhusaktiviteter. Tjejerna har inte ens duschat ännu. Jag går barfota. Men vi sover alla extremt bra. Säkert till viss del på grund av att vi vet att Expeditionen är igång!

Att cykla med sina döttrar

Varför cyklar du med dina döttrar varje sommar? Gör du det för dig själv för att bekräfta din roll som förälder? Eller är det bara på grund av dina filmprojekt och att du behöver deras närvaro för dem?

Jag får dessa typer av frågor nästan varje gång jag träffar människor inom film och media. De är liksom tränade att alltid hitta en annan vinkel på vilken historia de än stöter på. Jag har funderat mycket på det på senare tid och jag är säker på att jag inte är den enda pappan som cyklar med sina barn som får dessa typer av frågor. Så här är mitt svar.

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.