Bloggar > Mikael Strandberg > En kort fundering runt ...

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

En kort fundering runt lycka och bouldering

Vad är lycka?

Ni som känner mig vet ju att jag funderar mycket på det här med meningen med livet. Och nu senast under ett London besök och tunnelbaneåkningar funderade jag på detta med hur folk måste arbeta som galningar för att det skall se bra ut. Det är ju inte för enkel överlevnad utan för att det skall framstå som bra för andra, vilket är ju oerhört korkat egentligen. Ja, att någon bryr sig om detta är en gåta för mig. Och på vägen hem läste jag den alldeles utmärkta boken Sapiens En Kort Historik Över Mänskligheten (ett måste för alla som ägnar en skvätt åt funderingar av meningen med allt) av Yuval Noah Hariri där han då helt rätt beskriver eländet som följde när vi övergick till att bli vetebönder från jägar och samlarskrået med följden att vi blev många fler, och mångt flera fattiga än tidigare som jägare och samlare när vi hade en mindre, men varierad kost där behovet av att arbeta för överlevnad sträckte sig till någon timme per dag i snitt.

Vad jag kan säga det är att alldra största lycka, förutom mesta tiden med döttrarna, det är när jag joggar ned till Stapelbäddsparken, ganska sent när de flesta är inomhus hemma, måsarna skränande och duvorna grunkande, och jag utan några hjälmedel (ok, lite krita och klättrarskor) ägnar en timme åt att försöka hitta nya leder som utmanar. Allt som behövs är den egna kraften och inget annat. Så enkelt.

Så målet måste ju vara att göra sig av med en massa krafs och få till ett enklare liv med mer ledig tid.

Läs nya rapporter från förberedelserna för Grönland http://www.mikaelstrandberg.com/tag/gronland/

Ändå så kan ju grejer vara till hjälp och skapa tillfällig lycka också

 *Bildtexter: 1. Stapelbäddsparken 2. Goda vänner som Olly Steeds är livet även i London 3. Grejer från Normarks inför Grönlandsturen.

Inlagt 2017-06-23 08:41 | Läst 6085 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-06-23 10:09   Skogstoka
Så himla bra reflektion! Den största lyckan finns ofta i det enklaste, om man bara ger sig själv möjlighet att känna in det.
Har precis börjat läsa "Sapiens" och den verkar lovande. :-)
 
2017-06-26 10:52   bornholmerpigen
Meget enig! For mig er lykken i det nære og enkle liv. Dejlige timer sammen med mine børn eller min mand og hans børn, lykken er en kop kaffe på terrassen og en tur i skoven. Uanset om det så er min 'egen' skov, to stenkast fra huset, Paradisbakkerne eller Tiveden. Lykke for mig er at have tid, tid til at leve mit liv i mit tempo og tid til at gøre de ting, der gør mig glad og være sammen med de mennesker, som jeg elsker.
Mit arbejde? Jo, jeg kan godt lide mit arbejde, men det bliver aldrig det vigtigste og mit hus/hjem bliver aldrig det største eller smukkeste, men jeg tror faktisk at alle venner og familie, synes det er blandt de kærligste.
 
Svar 2017-06-26 13:24   explorermikaelstrandberg
Hej Pia!

Jeg er enig med dig!

Jeg har skrevet mere i emnet, du skal rulle bare ned her https://www.facebook.com/explorermikaelstrandbergog læse, hvis du har tid

Tak for at du dele!

M
 
Svar 2017-06-29 11:36   bornholmerpigen
Tak for link - jeg tjekker det senere. Ha' en rigtig god dag.

P
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!