Expedition - Dags för Expedition! Eller?

Idag gick jag upp klockan halv sex, så jag fick tid att noggrant gå genom mina utspridda grejer, de få jag har kvar. Jag packade en ryggsäck med alla stativ, vattenflaskar, MSR-flaskor (alla fyllda med vatten)och tyger jag hittade i en kartong, och fick väl ihop en 12-15 kg. Så när Eva vaknade gjorde jag i ordning hennes sittvagn för första gången, byltade på henne och så gav vi oss iväg ut innan Malmö vaknade till liv. Bägge på premiärtur. Jag till fots med ryggsäck i Malmö centrum och Eva i sin nya sittvagn modell lätt. Vi gick i snabb fart i halka, på asfalt och genom stadsparken. Tog en timme att genomföra första passet. Nu gäller det att öka fart, distans och vikt för varje dag som går tills det blir dags att möta verkligheten på Expedition igen.

Det känns underbart att ha börjat träna och förbereda sig igen. Sömn, kraft, glädje och perspektiv tillkommer! Men är jag redo för Expedition? Jag tror det. Det är ingen jättelängtan, men jag kan ju inte så mycket annat. Men visst ser jag fram emot det, OM jag klarar av att vara utan mina fantastiska två damer mer än en halv dag. Ack, jag är en mycket lyckligt lottad man!

Under nyår var vi och hälsade på några polare i Polen, om man kan säga så. Nordpolen. Gdansk. Och vännerna Marcin, Alice, Ami och Daniel i Olztyn. Marcin försöker liksom jag leva på detta med professionella äventyr. Och Polen är ju ett av dessa i branschen bortglömda ställen, eftersom den anglo-saxiska äventyrsvärlden styrs genom USA och England och vad som uppmärksammas i media. Polacker är av hävd tuffa och oömma. Marcin har dessutom försökt göra om Johan Ivarsson och mitt Kolyma äventyr, men lyckades inte riktigt. Men det han berättade var av största nöje att lyssna på!

"Alla frågade om jag var svensk. De minns att en av er talade ryska, den andre inte. Och att ni var tuffa och stenhårda. Ni tackade alltid nej till hjälp. Han som hämtade Er när ni nått Ambartjik, bodde jag hos. (Se filmen nedan, han som är kaukasisk ryss och fullast!)"

Det här att höra åter om Kolyma gav naturligtvis mersmak. Och efter att ha åter läst Ryszard Kapuchinskis fantastiska bok Imperiet, visst längtar jag tillbaka.

Men först en annan liten expedition. Häng med på förberedelserna!

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2011-02-02 10:38   peter1969
Jag hänger gärna med!
På förberedelserna alltså......
 
Svar 2011-02-02 10:39   explorermikaelstrandberg
;-) Bor du i Malmö alltså? Och har barnvagn innehållande ett barn?
 
2011-02-02 12:55   mathog
Hur ofta och länge går du under dina träningspass?
 
Svar 2011-02-02 15:11   explorermikaelstrandberg
Drygt 1½ timme med 18 kg nu varannan dag. Jag höjer med 5 kg varannan vecka. Jag är trött, trött....kom just nu in....det ÄR drygare än jag trott.....;-)
 
2011-02-03 21:55   tombajer
På tal om Polen så har dom och har haft flera av världen bästa bergsklättrare !!! Hårdingar i det landet !
 
2011-02-04 10:37   explorermikaelstrandberg
Så rätt! M
 
2011-02-04 11:21   tombajer
Ge en hint vart du ämnar att dra, är det Högt, Kallt, Vått, Hett, Torrt eller ?
 
Svar 2011-02-05 18:57   explorermikaelstrandberg
Hett, torrt och vått....
 
2011-02-05 18:51   mathog
Jag ska till fjälls i sommar. Och idag gick jag 1,5 timme med 15 kg på ryggen. Sista halvtimmen var dryg, och nu är jag helt slut i benen. Ska försöka köra varannan dag :)
 
Svar 2011-02-05 18:58   explorermikaelstrandberg
Bra gjort, bra gjort! det är nog bra att komma upp i vikter mot 22 som förmodligen blir din vikt om du i alla fall skall vara borta en vecka. Men bärja med 8-10 så att fötter, höfter och axlar får vänja sig.
 

Läs mer i bloggen

Rapport från 80 mil cykel i Namibia med tjejerna.

Expedition Namibia: Dag 3

Morgnarna är kyliga i Windhoek. Även inne på hotellrummet. Vi har satt på värmen. Vi behöver förbereda oss för utomhusaktiviteter. Tjejerna har inte ens duschat ännu. Jag går barfota. Men vi sover alla extremt bra. Säkert till viss del på grund av att vi vet att Expeditionen är igång!

Att cykla med sina döttrar

Varför cyklar du med dina döttrar varje sommar? Gör du det för dig själv för att bekräfta din roll som förälder? Eller är det bara på grund av dina filmprojekt och att du behöver deras närvaro för dem?

Jag får dessa typer av frågor nästan varje gång jag träffar människor inom film och media. De är liksom tränade att alltid hitta en annan vinkel på vilken historia de än stöter på. Jag har funderat mycket på det på senare tid och jag är säker på att jag inte är den enda pappan som cyklar med sina barn som får dessa typer av frågor. Så här är mitt svar.

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.