explorermikaelstrandberg

300 p
Bloggar > Mikael Strandberg > 3 nya prylar som gör ...

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

3 nya prylar som gör skillnad

Jag har aldrig varit speciellt intresserad av prylar och varumärken, vilket jag vet många dock är. Och frågan är om de gör skillnad på färden eller inte. En sak är klar, jag tycker man aldrig skall förlita sig på prylar utan i stället se till att man är så tränad man kan på alla nivåer. Men, visst, bra grejer tar bort mot onödig oro, irritation och bekymmer. 

Jag har ju den här sajten på www.mikaelstrandberg.com där jag har en stor reguljär läsekrets och nu har jag fått så många förfrågningar att testa och skriva vad jag tycker om friluftslivsutrustning, så jag har bestämt mig för att göra det av och till med en början i november när jag har tid.

 

Därför funderade jag häromdagen vilka prylar som det sista året verkligen gjort en stor skillnad för min del. Och som jag inte haft mycket till övers för. Ja, då förutom Iphonen som jag verkligen lärt mig älska! I synnerhet Instagram och Imovie. 

Allt är helt subjektivt! 

1. Köket från Soto. Efter att slaviskt ha använt MSR under 13 års tid, så provade jag Soto under del 1 av Jemen Expedition och likaså under del 2. Oj så lätt att använda med bensin! Ingen förbränning, lätt att sköta, extremt tyst, lätt, funkar jämt....ja, en stor succé! Nu skall dock sägas att jag har bara testat det under varma och tempererade förhållanden. men funkar det lika bra i kyla, varför välja något annat, när detta har allt!? 

2. Termo originals underkläder. Jag måste bara säga att jag älskar dessa. Alltifrån strumpor till tophaten som är min "egen" produkt. De är sköna, lätta att sköta, luktar inte för farligt, ser bra ut och finns i både syntet och i Norge det ack så älskade yllet. 

3. För mig handlar ju varje resa om att dokumentera i ord och bild i olika former. Och det måste vara av hög klass, så grejerna måste vara bra. Nu finns en liten, extremt tålig och bra kamera från Panasonic Lumix, som jag haft med mig på två tuffa färder och både filmat och fotat med. En jättesuccé för den är också så lätt att smuggla in, bära med sig överallt och presenterar kanonfilm och foton!

Mindre bra....

 Jag fick en sändning friluftsmat från märket Fuizion Freeze Dried Food från England och med tanke på Real Turmat i jämförelse,ja, de är bara dyra, krångliga förpackningar och smakar inte alls bra. Generellt. 

Men, sist men inte minst, kom ihåg att ju mindre prylar, desto större frihet!

 

Inlagt 2012-09-12 00:00 | Läst 8526 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2012-09-16 07:15   gullegubben
Väl valda ord för att göra sponsorerna nöjda?
 
2012-09-16 10:07   explorermikaelstrandberg
Hej Jörgen!

Som jag skriver ovan, detta är ett helt subjektivt urval av prylar som jag tycker är en riktig succé för min egen del. Och som jag vill dela med mig till andra. Utifrån mina erfarenheter. Och självklart vill jag höja en produkt till skyarna från någon som tar tid, kraft och energi åt att hjälpa mig med under mina resor. Allt detta ovan med en förhoppning att det kan vara till hjälp för andra. Baserat på 26 år i branschen.

M
 
2012-09-18 09:17   seobserver
En bra kamel är guld värd men hemmifrån är det långt till kamelmarknaden. Alla har ju inte plats till sällskapskamelen som oxså behövs.
Pryttlarna utvecklas över tiden och ju mindre plock de kräver, ju mer tid blir till att vara. Balansgången mot att stödja sina sponsorer har alla heltidsäventrare att tygla. Betydligt enklare blir det när man får grejorna och blir ombedd att komma med ett omdömme. Sanna omdömen uppskattas inte alltid.
Har din kamera ett bälgobjektiv (Ut och in) och hur mycket stoft har du fått in på sensorn?
 
Svar 2012-09-18 11:14   explorermikaelstrandberg
Stoftmässigt, alldeles för mycket......ingen aning vad är bälgobjektiv är.....men stoft ja.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in