Bloggar > Mikael Strandberg > Vikten av öppna ytor och ...

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Vikten av öppna ytor och frisk luft

Familjen och jag har under snart 8 månader bott i en krävande stadsmiljö som i stora drag helt saknar grönska, hälsosam luft och där de yttre omständigheterna får anses vara extremt tuffa. Förra helgen, för första gången under denna tid, så tog vi oss upp till fjällen och det är bara att konstatera, öppna ytor och frisk luft är så avgörande för allas vår mentala och fysiska hälsa.

Vi gjorde två korta vandringar upp på fjället, vi fick uppleva regn som kom sidledes, vind som gjorde det svårt att prata, men ändå njöt vi alla fyra på ett sätt som man bara kan förstå om man varit isolerad från denna öppna frihet under en tid. Ungarna lekte på ett sätt jag inte sett förut, de fick utlopp för både sin energi och uppfinningsrikedom och deras nyfikenhet växte lavinartat och nu har vi varit tillbaka i storstaden några dagar, och vi lider alla av avsaknaden av frisk luft, öppna ytor och frihet att slippa övervakningskamror, hemsk trafik och en massa människor som inte mår bra. Vi är nog inga riktiga asfaltsbarn...

Jag skulle vilja påstå detta var en sannväckarklocka igen och gav perspektiv hur oerhört viktigt det är för ett samhälle att skapa möjligheter för alla människor att få uppleva detta. och, så detta med att ha barn, tänk hur oerhört mycket mer det öppnar världen för ens sinnen och självdistans. jag måste säga att all tid utan barnen känns som en plåga och oerhört tråkig.

Inlagt 2014-04-17 11:13 | Läst 6461 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2014-05-02 21:44   Vandrare
Var är det du håller hus på vardagarna? Låter som vilken större stad som helst i och för sig, Göteborg och större. När jag var liten tyckte jag så synd om min mormor som bodde i stan.
 
Svar 2014-05-04 23:02   explorermikaelstrandberg
Göteborg är det ikke, snart får du veta....;-)
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar