explorermikaelstrandberg

270 p
Bloggar > Mikael Strandberg > Expedition - mulle och ...

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Expedition - mulle och familjen

Med tanke på de missförstånd som uppstod rörande föregående blogg, så vill jag skriva om mulle idag! Jag tycker att Friluftsfrämjandets mulle verksamhet är en av de absolut bästa och viktigaste möjligheterna för barn att älska, lära sig och komma ut i naturen. Våra klassiska organisationer, som jag har förstått tappar en hel del medlemmar idag, på grund av samhällets nya utseende, är oerhört viktiga och det skulle vara underbart om alla barn vore en del av det. Jag har själv under några år varit Friluftsfrämjarledare, en tid jag minns med glädje. Och mulle verksamheten är så framgångsrik och genomträngande i vår vardag att professionella äventyr hamnar långt bakom. Vilket är helt ok!

Jag tror man måste vara förälder för att till fullo förstå mulles värde. Jag har nu en liten dotter på snart tre månader, som med enkelhet är den största Expeditionen i mitt liv och jag kan ärligt säga att jag har ingen aning om jag någonsin kommer att bege mig Expedition mer. Eller ens om jag vill! Tyvärr är det idag den enda utbildning jag har. Även om hon mest är en leende bärbar människa, så märks direkt hur mycket mer nöjd med livet hon är, så fort vi tar steget in i skogen. Hon är visserligen oerhört lugn och glad, men där tillkommer likväl ännu en sorts harmoni.

Jag kan också säga att den oro jag känner som 48-årig första gångs förälder är enorm! Det är ju ett sanslöst ansvar att bli förälder. Å andra sidan, jag som ägnat hela mitt liv åt att försöka förstå meningen med livet och förberedde en Expedition per kamel två år genom den arabiska öknen och Sahara, åter i sökan på detta, har nu hittat det jag alltid sökt efter. Det är oerhört stort! Och den kärlek man känner för sina tjejer, ojojoj! Nu vill jag mest bara skapa möjligheter för de här två underbara att få alla möjligheter i livet. Och, helt klart, Friluftsfrämjandets mulle verksamhet är en del av det!

Har ni tid att döda, kanske titta på detta Packat och Klart inslag många år bakåt i tiden, som jag nyss fick mig tillskickad.

Inlagt 2010-10-19 09:07 | Läst 37995 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2010-10-19 13:18   mathog
När jag var liten var jag med i Mulle. Jag minns inte så mycket av det. Jag har varit scoutledare i SMU. Det var riktigt kul att ta ungarna på hajker och läger. Tyvärr är det svårt att engagera ungarna i scouting och friluftsliv. Fotboll, hockey och datorn lockar mer.

På min dotters dagis hade de något som kallas Skogsgruppen. Det var jättekul när Elsa kom hem och berättade om vad man kan hitta i skogen. Hon har även varit med på små utflykter till vindskydd. Det tycker hon är spännande. Speciellt att elda och grilla korv :)
 
2010-10-20 18:10   explorermikaelstrandberg
Tack för din berättelse Mats, som alltid varm. M
 
2010-10-20 20:02   j_stellan
Har man varit med i Mulle så har man många trevliga minnen från den tiden. Finns fortfarande Mulle kvar?
 
2010-10-20 21:33   explorermikaelstrandberg
Jag tror det, se denna länk http://sv.wikipedia.org/wiki/Skogsmulle
 
2010-10-21 02:03   fowwe
Alla missförstånd är avklarade, vad mig anbelangar! Det här med att föra vidare naturupplevelsen till sina barn är väldigt stort. Och viktigt. Inte alltid lätt, men hos barn som fått positiva upplevlser i och av naturen stannar säkert en hel del intryck kvar även om de senare i livet väljer en annan livsstil.
 
2010-10-21 11:16   andersmossing
Om Mulle finns? Han lever och frodas, med nästan samma arbetsfält som jultomten. Han finns nu i ett flertal länder världen över. Särskilt i Japan har han visst blivit en populär figur. Kul, tycker jag!
http://www.friluftsframjandet.se/skogsmullestiftelsen/18
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Logga in