Bloggar > Mikael Strandberg > Expedition Frozen ...

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Expedition Frozen Frontier; En kort rapport från Jakutsk

Hej på Er!

Jag har fått massor av mejl från svenskar som vill ha rapporter på svenska. Tyvärr hinner jag inte riktigt med och beklagar detta, men så fort jag kommer hem, så skall detta åtgärdas till fullo.

Jag befinner mig fortfarande i Jakutsk och håller på att försöka få ihop de sista delarna i denna kommande dokumentär härifrån. Och häromdagen mötte jag en shaman, som riktigt, riktigt störde mig kan man säga. En artikel finns här på engelska för den som inte kan vänta! Alla möten tar en oerhört kraft eftersom de ger en djup inblick i denna värld av spännande urbefolkningar. Så jag är oerhört sliten och trött, men vilket äventyr, vilken upplevelse!

Nästan så jag saknar ord! Men bilder kan berätta en hel del, se denna portfolio av bilder.

Det har varit en av mina mest magiska, men också svåraste färder. Kylan var inledningsvis tuff, men mest minns jag människorna. Att leva med fyra evenska renskötare 24 timmar om dygnet i 50 dagar var fantastiskt, men vi var 8 i gruppen, allt gick inte smidigt och sådant här tar kraft. Nog om det, så är det ju oftast med en Expedition!

Så se det här som ytterligare en blänkare. Mest information finns här!

Varmt idag, -15 grader bara. Det är en annan värld, frysboxen är borta!

Inlagt 2013-03-26 00:14 | Läst 8048 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in