Bloggar > Mikael Strandberg > Dag 2 En hel dags ...

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Dag 2 En hel dags förberedelser

Tanken är att det är färd för att testa nya grejer och gamla. Inför den långa korsningen av det grönländska inlandsisen i första hand. Nya grejer som pjäxor från Alfaskor, klockan from Boldr Supply och skidor från Åsnes exempelvis. Gamla som Hilleberg tältet. Jag har bytt ut de gamla elastiska snörena mot nya. Tanken är att jag skall kunna ta itu och sätta ihop det mesta av min egen utrustning. Det får inte bli några missade detaljer på Grönland. Men som denna test visar, jag har glömt viktiga detaljer för denna testtur. Kablar. Alltid går något fel.
 
Det har varit en underbar dag på backen i Bu. Bra sömn, lugn morgon med nya idéer och så den har fantastiska möjligheten att låta tjejerna lära sig detta. Idag har de portionerat maten rätt. Gick snabbt. Tre gånger så lång tid tog det att dela godiset.
 

Inlagt 2021-04-05 07:51 | Läst 833 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2021-04-05 11:11   Karolina P
Ska bli spännande att läsa fortsättningen! I somras fick barnen planera ”motivationshöjare”. Utöver ölkorv och salta pinnar blev det (såklart) godis. Under en testvandring här hemma så kom de fram till att man behöver 2-3 godisbitar per timme, beroende på terräng (jättekul att lyssna på hur de kom fram till det!). Så fick de mäta hur långt de gått på de där timmarna. Och så mätte vi planerad dagsetappers längd för kommande fjällvandring. Därefter räknades det ut antal godisbitar för varje dag, las i påsar och märktes med sträckans och personens namn. Fantastiskt att se hur engagerade de var! Och hur lätt det sen var ute på fjället. Godispåse som de packat själva i fickan och som de fick ansvara för. Varje dag hade de godis kvar! De hade snålat lite: ”tänk om det blir värre längre fram? Då kanske jag behöver kanske 4 bitar?” På kvällen kunde de belöna sig med bitarna som blivit kvar. 😁
 
Svar 2021-04-05 13:32   explorermikaelstrandberg
:-) Underbar beskrivning! Tack! M
 
Svar 2021-04-07 22:12   fowwe
Vilken klokhet i hur ni hanterar era barns friluftsinskolning, både Karolina och Mikael. Jag önskar att jag haft det tänkandet när mina egna barn var små.
 
2021-04-05 12:21   janeri
Intressant och givande att följa förberedelserna för Grönland. 😀👍🇬🇱
 
Svar 2021-04-05 13:33   explorermikaelstrandberg
Tack för det Jan! En viktig test som väntar!
 
2021-04-07 22:10   fowwe
Vilket äventyr detta måste vara för tjejerna! Många detaljer att kolla, fler än för en vanlig vintertur i fjällen gissar jag. De elastiska snörena till Hillebergs tältstänger har jag också bytt för något år sedan, alldeles för tidigt tycker jag. Det var inte många år de höll innan de tappade spänsten.
 
Svar 2021-04-08 05:14   explorermikaelstrandberg
Hej hans! Hilleberg gick ut med information....minns inte hur....att en viss modell av de elastiska snörena var felaktiga och de ersatte utan kostnad. Tala med Bo om detta. Se modellen på bild. De med superkniven.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar