Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.
2021-11-08

Snö på Långfjället

Så fort vi kommer upp till snön, förstår jag att vi har problem. Vinterleden är lätt att följa, men sommarleden som skulle göra bestigningen enklare försvinner under snön. Någonstans delade sig de två. Vi missar den korsningen. Stor och Lill-Vätteshågna är täckta av dimma.
 
Tjejerna gillar att rusa runt i den blöta snön. De kastar snöboll. De hoppar galant över småbäckarna, men efter två timmars blöt promenad inser jag att vi nätt och jämt hinner upp och ned. Innan mörkrets inbrott. Så vi vänder om. Vi får ta ännu en halvkall natt i tältet och 15 timmars mörker.
 
Vi korsar Foskån igen. Men nu hittar jag de två broarna!
 
Natten blir lång.
 
Nästa dag är det klart och fint. Solen tränger på. Det tar sin tid att få på de frysta skorna, åter får jag värma upp tältstängerna med händernas värme och tjejerna åter sitt sista godis.
 
Tuffa tjejer. Nöjda tjejer. Lycklig pappa. Bästa tiden i livet!
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2021-11-12 21:42   egh01
Det är så häftigt och inspirerande att läsa om äventyren du är ute på med dina tjejer. Jag försöker få ut mina två tjejer också, hittills har det mest blivit närmare hemma, vilket i och för sig inte heller är helt fel.
 
Svar 2021-11-13 06:10   explorermikaelstrandberg
Än så länge går det, även om kompisar börjar ta över. Oftast är det tjejerna som vill iväg. Jag njuter så länge det funkar. Fördelen är att alltsedan de kom ut, har de varit på färd. SÅ de har det i blodet kan man säga.
 

Läs mer i bloggen

2024-03-17

Skit i vad andra tycker

2024-02-28

Vasaloppet som Grönlands träning

Här har ni hela storyn https://vasastory.vasaloppet.se/?token=yrNn5T4dfd2Xw80VqbTNrwgJeqA&social=true

Foto: Hannah Pierce-Carlson and Patrik Hansson

2024-02-24

Öppet Spår som Grönland


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...