Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Expedition - Facebook och Twitter

                                           

Fram till Sibirienturen, så tillhörde jag den skara av resenärer som först gjorde sin resa, därefter föreläste, skrev och berättade om den. Sibirien förändrade detta. Under denna färd skrev Johan Ivarsson och jag en rapport var tredje dag. Det förändrade helt mitt professionella liv och det slutade med att jag än idag kan åka runt och berätta om denna färd. Därför hakade jag på Facebook när det dök upp och det har efter något år gett mig oerhört med glädjeämnen. Jag har stött på nya vänner, hittat gamla och har ett nät av vänner över hela klotet som jag diskuterar alltifrån livet till barn med. Jag kollar omgående jag slår på datorn uppdateringar, där jag också kan se, även om jag är i Kongo-Kinshasa vad min familj gör och vad som kan tyckas ointressant för andra, typ idag var jag till tandläkaren med Ville, så ger det mig lugn och ro. För den kommunicerande människan, ett fantastiskt tillskott. Jag har nu 2488 Facebook vänner märkvärdigt nog.

Senaste inlägget kommer från min gode vän Annie SeelCrashed in the TTXGP this weekend... but made it to the final race!

Twitter däremot har tagit mig lite tid att förstå mig på, men när jag nu befinner mig i en situation när jag vill hitta nyheter från alltifrån den utrikespolitiska världen till äventyr, så har Twitter sin plats med sina små meddelanden och länkar. Sista länken där från en av dem jag följer, Greenpeace:

We just heard from our friends @ that @ will put solar panels on the White House this Sunday. Well done!

SÅ helt klart är att både Facebook och Twitter gjort världen än mer kommunikativ, vilket jag gillar, eftersom vi idag, vi människor, får väl ändå anses ha evolverat till homo sapiens kommunikatitiv

Ett kort inlägg i allt blöjbytande......

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-10-05 19:22   mathog
Det är fantastisk med Facebook där alla tycks ha ett konto utom jag :) Fast jag är med i andra nätverk så som GCbook och LinkedIn. GCbook är ett socialt nätverk för geocachare, och LinkedIn motsvarande för yrkeslivet.
 
2010-10-05 20:01   explorermikaelstrandberg
Varför inte prova, du som verkligen är social!
 

Läs mer i bloggen

"Behöver du verkligen hålla på så där?"

Skit i vad andra tycker

Vasaloppet som Grönlands träning

Här har ni hela storyn https://vasastory.vasaloppet.se/?token=yrNn5T4dfd2Xw80VqbTNrwgJeqA&social=true

Foto: Hannah Pierce-Carlson and Patrik Hansson


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.