Bloggar > Mikael Strandberg > Expedition England - 60 ...

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Expedition England - 60 mil med barnvagn

 Ja, då är det dags att bege sig iväg på en mycket omvälvande resa igen! Till fots genom England! Kanske på pappret inte lika spännande som Jemen och Sibirien, men det har skett så stora omvälvningar i England de sista åren, så här har skapats ett minst sagt spännande samhälle. Så, jag vill göra en resa till fots genom England för att ge en nutida bild av en ö vi alla tror oss känna till. Vandra för att det är det bästa sättet att närma sig folk och få dem att öppna dörren till sina liv. Så tillsammans med min dotter Sardana och en engelsk tjej, Georgia från Bolton, kommer jag att vandra från Mosside till Buckhurst Hill i norra London, där jag tillbringade många somrar under mina första tretton år. Då en helvit engelsk miljö och en tid som gjorde mig till anglofil. Med omvägar, drygt 60 mils promenad. 

Tillsammans kommer vi att bege oss in i alltifrån invandrarområden till rävjagande överklass för att ta tempen på det nutida England. Vi kommer att prata och bo med människor vi möter om överlevnad, klasser, invandring, fattiga och rika, samhället, deras vardag och liv och försöka ge en bild av nutidens engelsmän och kvinnor. Ja, vad är egentligen en typisk engelsman eller kvinna av idag? 

Jag tar med mig Sardana av tre skäl. För det första så kostar det en 8000 spänn i månaden att ha henne på dagis här i England, det har familjen inte råd till. För det andra behövs en dörr öpnare till de ryktesmässigt mycket privata engelsmännen och för det tredje har jag svårt att leva utan familjen nu för tiden och trivas. Och barn ÄR livet! 

Jag skall försöka skicka en rapport på svenska i veckan.  

  • Annars så kan ni följa färden på engelska här!
  • Här är en blogg från förberedelserna och filmingen i Moss Side!
  • Expeditioninformation på engelska här!
  • Utrustningslista på engelska här!

 

Inlagt 2014-05-28 08:07 | Läst 9437 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2014-05-29 15:56   MonicaKa
Rulla på, det här blir kul att läsa om!
 
Svar 2014-05-29 17:08   explorermikaelstrandberg
Det tror jag och hoppas! Det blir var 3-4 dag på www.mikaelstrandberg.com, jag skall försöka på svenska en gång i veckan....tack för din uppmuntran!
 
2014-05-30 05:44   hassex
Intressant projekt skall som sagt bli kul att följa
 
Svar 2014-05-31 19:02   explorermikaelstrandberg
Tack för det...skall göra mitt bästa...
 
2014-05-31 12:41   Ringnes
Härligt projekt..kan vi kanske förvänta oss lite filmsnuttar då o då med ? Blir spännande att följa..tummen upp :D

// Johan
 
Svar 2014-05-31 19:06   explorermikaelstrandberg
Jag är lite orolig hur jag skall få denna ytterst aktiv, levnadsglada dotter att sitta stilla mer än tio minuter.....och hur besvike nummer ett är för att inte ha fått följa.....MEN, film, skall försöka...inte lätt i fält...men jag skall absolut göra så.....nu kan du se film här på http://worktitleengland.blogspot.co.uk/ och http://www.facebook.com/explorerglobal, men under färden kan man se å följa, med bild och filmsnutt här på http://punkt.luxson.com/daddyadventurer/ om man nu vill det då...jag skall försöka ladda upp även här...om jag får tid till det vilket jag misstänker ej..
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar