Bloggar > Mikael Strandberg

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Dag 6, Sista dagen på fjället

Jag hade sparat en liter bensin för sista frukosten på vinter turen. Så då körde vi musik, godaste maten och satt i underkläderna i tältet. Därutanför -10 C. Viktigt att sista dagen blir en hit!
Fyra dagar är exakt vad som behövs för att få tillbaka gamla rutiner, lära de nya och för tjejernas del sluta på klart plus.
 
Helt slut nu! Jag saknar ruccola. Den är utematen är ju inte bra tycker jag, men tjejerna gillar den.
Här har ni ett bildspel från turen https://photos.app.goo.gl/m7pvYun9a7YD9GkN9

Postat 2021-04-09 05:55 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Dag 5

Idag hann tröttheten ifatt oss. Kombinationen den friska vinden, solen, den tunga pulkan och det oavbrutna arbetet, ja, normalt Expeditionsliv! Så två mindre olyckor hände igår, jag fixade ett hål där tältgolvet nu och jag blev av med min andra truga på stavarna. So idag skidade vi bara 6 km och byggde sedan tidernas snö mur runt lägret. Starkt nog att hantera förväntade vindar på 10-15 s/m. Om nu det blir så. Och vi grävde ur en fin plats för tältet. Två timmars underhållande arbete.
Jag är van att det alltid är något problem på färd och lika van att hantera dem. Jag glömmer alltid något eller något går sönder. Men jag är van att fixa bekymret eller bara stå ut med de nya omständigheterna. Jag är inte alltför nogaräknad. Jag är glad att säga att tjejerna är lika. Deras skidåkning har också gått framåt rejält. Om ett par år kan jag dra mig tillbaka.

Postat 2021-04-08 05:52 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Dag 4: 13 s/m vind

Dana vaknade vid midnatt när stormvinden drev på, ganska rädd och frågade:
"Tänk om pulkan blåser iväg?"
Explorer instinkt! Eva sov lugnt, sällan orolig. Jag tänkte vi måste testa om tältet håller för den kommande piteraq vinden. Mycket värre, men tältet gjorde jobbet.
Bästa av dagar på fjället. Soligt, fantastisk skare tills i två tiden, lätt åkning och storslagna vyer och bäst av allt, tjejerna gillar det! Vi har pratat om allt, saker som de sparat just till denna stund.

Postat 2021-04-07 07:01 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dag 3. Blåsig början

Det är helt underbart att vara på vintertur med tjejerna. Det är kallt men lite blåsigt. Dagen började med en utmanande klättring från Grövelsjöns fjällstation. 60 kg packning. Allas våra grejer. Bra utmaning!
Tjejerna är faktiskt fantastiska. När jag är trött hjälper de mig direkt! De slutar vara barn. Idag byggde vi ett vindsäkert läger. Underbart kul! Oerhörda värdefulla stunder. Och bandet oss mellan blir ju tuffare ju hårdare det är.

Postat 2021-04-06 06:50 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dag 2 En hel dags förberedelser

Tanken är att det är färd för att testa nya grejer och gamla. Inför den långa korsningen av det grönländska inlandsisen i första hand. Nya grejer som pjäxor från Alfaskor, klockan from Boldr Supply och skidor från Åsnes exempelvis. Gamla som Hilleberg tältet. Jag har bytt ut de gamla elastiska snörena mot nya. Tanken är att jag skall kunna ta itu och sätta ihop det mesta av min egen utrustning. Det får inte bli några missade detaljer på Grönland. Men som denna test visar, jag har glömt viktiga detaljer för denna testtur. Kablar. Alltid går något fel.
 
Det har varit en underbar dag på backen i Bu. Bra sömn, lugn morgon med nya idéer och så den har fantastiska möjligheten att låta tjejerna lära sig detta. Idag har de portionerat maten rätt. Gick snabbt. Tre gånger så lång tid tog det att dela godiset.
 

Postat 2021-04-05 07:51 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
Sida: 1 2 Nästa Sista 

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!