explorermikaelstrandberg

300 p
Bloggar > Mikael Strandberg > Expedition - kan man få ...

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Expedition - kan man få följa med?

"Jag har alltid velat göra en Expedition, men när jag nu är över 40 år, så klarar jag inte av att planera en själv. Eller ens våga göra en själv. Men jag skulle gärna vilja följa med någon annan."Ett av ett helt gäng av email jag fått den sista tiden. Någonting har tydligen hänt inom äventyrsbranschen det sista halvåret. Folk vill ut på Expedition, men vill inte göra allt förarbete. Det börjar alltmer bli som en vanlig turistnäring. Vilket ju naturligtivs är helt ok! Det har inneburit att jag den senaste tiden fått en hel del förfrågningar på att leda Expeditioner, så den gågna helgen var jag i London och träffade ett antal sådana leverantör av "Expeditioner". En del ansågs sig unika i världen, andra följde i fotspåren av någon historisk person. Och alla tycktes ha sina kvoter av kunder fyllda. Alla kallade sig Expeditioner. Frågan, vad är egentligen en riktig Expedition? När jag tog upp ämnet på min sajt, så blev det en hård och lång diskussion, (se också kommentarerna) där jag fick höra sådana hårda ord att jag började undra var de kom ifrån. Det är ingen lätt fråga. Kom gärna med åsikter.

Hur som helst, kom jag fram till under London-besöket att det förmodligen inte var min grej, även om jag älskar att guida. Internationellt, för att överleva, måste CV:et vara habilt. Att leda en grupp på 12 personer kan knappast kallas Expedition, men väl avancerad äventyrsresa. Så det är en svår fråga. Och samtliga var verkligen mycket tuffa utmaningar, så det skulle innebära att jag skulle tvingas träna värre än inför någon av mina "riktiga" Expeditoner. Den träning jag gör i Stockholm nu är inte den mest avancerade....

Hur som helst, har jag träffat många spännande människor och är det någon av Era läsare som verkligen skulle vilja följa med på en sådan, så kan jag självklart rekommendera någon av de jag mött. Det finns möjligheter i Asien, Afrika och Latinamerika. Jag har ingen aning om det finns någonting liknande i Skandinavien. Säkert gör det så.

Viktigast är att bara åka om lusten finns!

Inlagt 2010-09-21 08:23 | Läst 14731 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2010-09-22 17:54   mathog
Fin bild Mikael... äventyrsvandring :)
 
2010-09-23 08:16   explorermikaelstrandberg
Tveklöst den mest utmanande, mest intressanta, mest ögonöppnande och mest tillfredsställande...;-)
 
2010-09-23 22:50   mathog
Den är väl inte så gammal? Förresten grattis! Du kommer att få en fantastisk följeslagare på dina framtida äventyr!
 
2010-09-24 10:33   explorermikaelstrandberg
2 månader...ahhh, bästa som hänt, bästa som hänt! Se http://www.mikaelstrandberg.com/2010/09/05/is-the-arabian-expedition-still-on/
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in