Ett Grönländsk Äventyr SVT1 18 februari 21.00

Ett Grönländsk Äventyr SVT1 18 Februari klockan 21.00

"Din film röde mig i djupet av min själ. Vilket modigt porträtt av en fantastisk resa du och din familj gjorde tillsammans. Tack så mycket för denna film!"

Natalja Pylajeva, kurator och program direktör den Internationella Film Festivalen, Ryssland

  • Svensk trailer kan ni se sist här nedan

Den finns på SVT Play tillsammans med Jemen filmen och Mannen Med Barnvagnen den 16 februari.

Jag skulle oerhört mycket uppskatta recensioner och kommentarer på filmen!

Tack!

Mikael Strandberg

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2020-02-16 10:12   MonicaKa
Oj. Oj! OJ! Det var verkligen en tuff livsexpedition. Fint och sorgligt på samma gång. Väldigt naket och öppenhjärtigt. Respekt för att allt inte alltid blir som man tänkt sig, men hur man arbetar vidare från det, med nya förutsättningar.

Vackert foto, skönt med vyer som får ligga kvar en stund så man hinner ta in landskapet. Spännande också att se hemmet i samma vy, under olika årstider.

Mycket ofiltrerad äkta glädje i flickornas vardag, häftigt att se vad som är naturligt för dem. Sekvensen inne i kajutan på båten, när en fisk halas upp på däck framför rutan... härligt!
 
Svar 2020-02-16 11:56   explorermikaelstrandberg
Tack för denna fantastiska kommentar/recension. Mycket uppskattad!
 
Svar 2020-02-16 12:52   MonicaKa
Det var en mycket väl investerad timme på förmiddagen att se denna film, medan stormen Dennis och ösregn piskar utanför. En bra uppladdning för en löprunda i eftermiddag, när vädret sätter spelreglerna!

Som sagt, uppskattat med naturvyer som får ligga kvar ett tag i bild, det var många moment av färg och form som var väldigt fina rent grafiskt. Röd reling mot blått hav, helikoptern som kommer in i ena hörnet på en orange himmel, höstiga bergssidor där man får kolla noga för att upptäcka personerna som rör sig, ... Tack!
 
2020-02-16 18:26   OBD
TACK för en fantastiskt fin film!
Du har ju tidigare visat små avsnitt, t.ex Evas ögonsjukdom. Men att få följa er hela vistelsen på Grönland var verkligen fint.
Jag instämmer i Monica Carlssons kommentarer och kan inte lägga till så mycket. Vill bara säga att du har två fantastiska döttrar.
Åter igen TACK för att du delat med dig av Grönlandsäventyret.
 
Svar 2020-02-16 19:35   explorermikaelstrandberg
Hej Bertil! Vad glad jag blir att läsa detta! underbara rader, stort tack! Allt väl här! M
 
2020-02-18 17:39   eribur
Det var en speciell dokumentär! Kanske har din fysiska styrka avtagit med åren, men du visar prov på en överlevares starka psyke. Jag sitter kvar med en massa blandade känslor, vilket verkar ha varit innehåller under detta grönlandsår. Tack för att du delar med dig av allt!
 
Svar 2020-02-18 18:09   explorermikaelstrandberg
Stort tack för denna kommentar!
 
2020-02-25 14:13   Trottoarbonden
Oj, vilken øppen och stark film som du delar med dig av.
Bra foto, vackra vyer och miljøn ær ju milt sagt karg och extrem, lite som livet i de arabiska øknarna, nakna och råa.
Hoppas dina underbara døttrar ær lika glada och goa hela livet :-)

Be careful out there.

/Ove G, Svedala
 
Svar 2020-02-25 16:13   explorermikaelstrandberg
Hej Ove! Tack för dessa fina ord! Oerhört värmande. Döttrarna rocks. Dock skrev jag detta om Eva häromdagen eftersom folk frågar https://www.mikaelstrandberg.com/2020/02/18/evas-ogon/
 
2020-03-01 21:13   brigitte
Tack för din film om dina erfarenheter på Grönland. Jag hade läst din blogg om Grönland innan på Utsidan och när jag såg att en dokumentär skulle visas på TV ville jag absolut inte missa den. Tittade på den tillsammans med mina döttrar. En av dem blev så väldigt inspirerad av den att hon besökte din hemsida och frågade dig hur man blir äventyrare. Tack för att du svarade henne.
Väldigt fina bilder av ett land och ett liv som man nog inte kommer att uppleva i verkligheten. Men din film gjorde att det vore som om man själv varit där!
 
Svar 2020-03-02 05:05   explorermikaelstrandberg
Hej Nrigette! Det är ju exakt därför jag gör film. Men förhoppningen att det skall inspirera. Som i fallet med din dotter. Jag blev mycket glad att läsa detta. Responsen har varit enorm på alla nivåer efter filmen. Stort tack Brigitte!
 

Läs mer i bloggen

Rapport från 80 mil cykel i Namibia med tjejerna.

Expedition Namibia: Dag 3

Morgnarna är kyliga i Windhoek. Även inne på hotellrummet. Vi har satt på värmen. Vi behöver förbereda oss för utomhusaktiviteter. Tjejerna har inte ens duschat ännu. Jag går barfota. Men vi sover alla extremt bra. Säkert till viss del på grund av att vi vet att Expeditionen är igång!

Att cykla med sina döttrar

Varför cyklar du med dina döttrar varje sommar? Gör du det för dig själv för att bekräfta din roll som förälder? Eller är det bara på grund av dina filmprojekt och att du behöver deras närvaro för dem?

Jag får dessa typer av frågor nästan varje gång jag träffar människor inom film och media. De är liksom tränade att alltid hitta en annan vinkel på vilken historia de än stöter på. Jag har funderat mycket på det på senare tid och jag är säker på att jag inte är den enda pappan som cyklar med sina barn som får dessa typer av frågor. Så här är mitt svar.

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.