Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

100 mil med cykel i Turkiet med döttrarna

Nu är tjejerna och jag tillbaka från Turkiet. Jag rankar färden som en av de bästa i mitt liv! Främst till följd av de fantastiska människorna längs vägen, men även för ett äkta äventyr!
Först körde vi Eurovelo 8 rutten i Izmir provinsen. Perfekt för begynnande cyklister och familjer. Trafiken lite dryg av och till, men det går.
Färden från Izmir till Nevshehir blev ett riktigt cykeläventyr av Expeditionsklass. Vi valde att cykla bara småvägar. Ingen trafik i stora drag. Fantastiska landskap, upp och ner hela tiden genom bergen, ibland grusväg, men en fantastisk del av Turkiet som måste ses. De bästa människorna!
Längsta uppförsbacken var 22 km. I 37 grader. Hettan var ett ständigt bekymmer, men tjejerna med sitt goda humör klarade detta utan problem.
Vilket fantastiskt äventyr!
Rekommenderas å det starkaste!
Tjejerna fick mycket uppmärksamhet så klart. Både längs vägen och i media. Texter, videor och annat finns på mina sidor om ni vill läsa.
Kan jag vara till någon hjälp, hör av Er!
Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2022-08-17 11:35   OBD
Du är fantastisk, men dina tjejer är än mer fantastiska. :-)
 
Svar 2022-08-18 09:30   explorermikaelstrandberg
Jag håller med helt och hållet!
 

Läs mer i bloggen

De Arktiska Räddarna

Idag sändes första avsnittet av de Arktiska Räddarna på DR. En serie gjord av den duktiga och mycket trevlige Jesper Ærø. En del av programmet hamnar om min olycka på Grönlandsisen för två år sedan, riktigt dramatisk som ni kan se!

Här är länken https://www.dr.dk/drtv/se/de-arktiske-reddere_-fanget-paa-isen_451487 Det kommer senare på både NRK och SVT.

Tack till Lasse som gjorde ett sådant kanonjobb samt piloterna.

Livstankar under däckdrag

"Håller du fortfarande på?" hojtade den medelålders kvinnan och fortsatte: "Jag minns din Sibirien-expedition för länge sedan."

Björn Leander, grönlandsfarare


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.