Längtar alltid till fjällen.Läser hellre fjällkartor än ser på teve.Vandrar ibland med sällskap, ibland ensam i både fjäll och skog. Tycker alldeles förmycket om att vandra för att avstå om medvandrare saknas.
Tillhör Hillebergfalangen.
På senare åt har jag rest till Australien och Nya Zeeland några gånger

Användarnamn: BrittMarie

Intressen: Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Paddling

Mer på profilsidan


Hökensås-vår!

Fredag eftermiddag: Fort hem och packa ryggsäcken för ett nytt försök att få en vårhelg på Hökensås. Kvällen tillbringades i TV-soffan för att kanske få se HV71 spela hem sitt tredje SM-guld. Jaaaaa, det gick vägen!!! Härligt!!!

Natten till lördag: Varför snöar det alltid när jag vill iväg till Hökensås?  Två decimeter nysnö!!! Fast den här gången fanns snön bara i min dröm...

Fjällvåfflor

Våfflor och fjällturer hör ihop, tycker jag. Inte så att jag släpar med mig våffeljärn i ryggsäcken, men passerar jag ett ställe som serverar våfflor på fjällturen så bjuder jag mig gärna på en.

Men det är en speciell våffeltur jag ska berätta om nu.

Fjällfunderingar

Nu äntligen är vårens stora sömnadsprojekt i det närmaste avslutat, bara handsömnad återstår på dotterns balklänning och sonens klätterbyxor är ihopsydda. Det tog en rejäl stund bara det, för varje hål jag sydde igen verkade det uppstå ett nytt som behövde fixas men nu håller de ytterligare några replängder. Så nu när alla sygrejor är undanstuvade kan jag täcka bordet med fjällkartor och på allvar börja planera för sommarens fjällvandring.

Men jag har ett problem...  Jag vet inte vart jag ska ta vägen!!! 

Varför snöar det alltid?

Varför snöar det alltid då jag har tänkt packa ryggsäcken och sticka iväg till Hökensås? I höstas snöade en planerad tur in, nyårshelgen - snö, och idag - SNÖ! Trädgården ser ut som på Glad Påsk-bilden i ett av mina album.

Hade tänkt packa tält och sovsäck i dag på morgonen för en liten tur på Hökensås. Såg fram emot vårkänsla och kanske orrspel på den lilla mossen intill platsen där vi tältade på nyår. Väderrapporten  igår sa visserligen snö, men bara på morgonen, sen regn och uppehållsväder framemot eftermiddagen.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.