Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Expedition - och hur man fotar äventyret

"Hur viktigt är det att lägga ned tid på att dokumentera sin färder och äventyr? På mina Expeditioner, så orkar jag inte att göra allt fysiskt jobb och dessutom koncentrera mig på att ta bra foton. Kan du ge några råd."

Expedition - 9 essentiella saker för att njuta av uteliv

Livet är så präglat av olika prylar. Vad man behöver ha för att "överleva". I vardag såsom i utelivet. Härom kvällen fick jag några timmar över för att läsa, vilket får ses som unikt, som smårbarnsförälder och hemmapappa, och jag valde att läsa Karen Armstrongs underbara bok om en av historiens främsta människor, profeten Muhammed. Hela hans vidunderliga liv präglades som för så många andra stora människor i vår historia, av ett självvalt liv i frugalitet. Och det förde in mig på tankarna, det är egentligen inte mycket man behöver som människa för att njuta av tillvaron. I synnerhet som utemänniska i Sverige. Egentligen bara 9 saker.

Expedition - ylle eller konstmaterial?

Fråga:

"Jag ser du är sponsrad av Termo. Jag undrar, vad är bäst ylle eller konstfibrer?"

Expedition - Samtal angående KGB och Stalins gulager med Nikolai Vadimovich

Varje gång jag skriver om Sibirien och de villkor folk lever under, så får jag ett stort gensvar från Er läsare. Det gör mig mycket glad! Och eftersom livet som sådant för mig just nu, träningen inför Tchadfärden samt hemmapappa, gör att det är svårt att tänka, så det i kombination med att min läsekrets på min hemsida mångdubblats till följd av The Long Walk-artiklarna (Flykten från Stalins läger på svenska) att jag vill dela med mig av den här artikeln skriven från Sibirien-färden:

Expedition - och betydelsen av det rysk-sibiriska ordet normal-na

Jag lever egentligen på att berätta om betydelsen av det ryska ordet normal-na. Egentligen är det konstruerat att användas och fullt förstås av blott sibirier. Ändå kan det appliceras på i stort sett allt som har med livet att göra. Kanske kan det vara till hjälp för någon av er. Jag vill därför gärna berätta om det även för Er läsare och refrererar då först till en blograpport från Sibirien. Och avslutar med ett You Tubeklipp angående normal-na!

29 Nov, 04 - 14:54 


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.