Bloggar > Fjällfunderingar...

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

En liten vintertur

Tälta kan man göra året runt, brukar jag påstå, utan att att egentligen vara nån särskilt inbiten vintertältare. Så för att leva upp till mina ideal packade jag ryggsäcken för en liten skidtur med tältövernattning i skogarna på Hökensås.

Trodde det skulle gå fint att skida på de små skogsvägarna där, men även om det är mer snö där än vad vi har här hemma gick det så där. Bitvis bra och bitvis grus som gick igenom. Så nu har jag fixat ett par "mina-sämsta-skidor" till...

Tanken med turen var, förutom att träna på vintertältning, att skida med lite tyngre packning än bara en liten fikaryggsäck som förberedelse för fjällturen i början av mars.Ville också testa lite prylar, skoöverdrag, mattermos och nya fina Fjällrävenbyxorna

Det blev tungt...slängde med lite torr ved också, för att ha nåt att få igång kall och blöt skogsved med.

Slarvade med maten hemma före avfärd, ivrig att komma iväg, skidade fel och höll nästan på att krokna av energibrist. Oj, så gott att det fanns varm soppa i den nya termosen! Den får klart godkänt!

Det var inte fel att ha med lite finved hemifrån, skogsveden tjurade och rök men med lite pyssel  blev det brasa att sitta nära, med renskinnet som värmde under rumpan. Skoöverdragen höll fossingarna mycket varmare än utan. Godkänt igen!

Små snökorn prasslade lustigt mot tältduken, somnade gott, inpackad i goa sovsäcken och vaknade till en skön och stilla morgon, lätt mulet men snart flödade solskenet mellan tallstammarna. småfåglar kvittrade, en korp kraxade ihärdigt och en hackspett flög från träd till träd i jakt på något ätbart. Mycket djurspår i snön, älg, hare, rådjur. Inga märkvärdiga naturupplevelser egentligen, men värdefullt ändå att se och höra.

Skidade till Kroksjöarna, fortfarande tomt på fiskare så jag tog ett varv på sjöisen där det var decimetertjockt med snö.

Nöjd med min lilla tur, ganska jobbigt, ömma muskler i armarna och jag inser att fjällpackningen ska hållas så lätt som möjligt.

Byxorna då? Jo, dom har spruckit i en söm så det blir tillbaks till butiken. Fast sköna var dom!

Postat 2012-02-12 19:03 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook