Bloggar > Fjällfunderingar...

Fjällfunderingar...

...och andra tankar

MTB i Kolmården Placerad på karta

Att träna och tävla med mountainbike har plötsligt seglat upp som en stark konkurrent till friluftslivet. Om min vinterträning var ensidig med enbart längdskidåkning så är barmarksträningen bara något mer varierad. Det är terrängcykeln jag helst hänger på, missar ogärna en träningskväll med klubben och skulle gärna åka runt på varenda tävling som finns framöver.

När jag var i Kolmården den gångna helgen var det inte för att leva friluftsliv utan just för att cykla. Tävling och stugboende, inte riktigt likt mej, men skönt den här gången.

Kolmårdstrollet, granne med vår stuga

Kolmårdsbiken, som tävlingen kallas, sorterar in under långloppen, huvudklassen är 60 km men jag fegade lite och anmälde mej till 40 km-klassen som enligt min cykeldator var 44 km och det är en rätt väsentlig skillnad när det handlar om att cykla leriga och steniga stigar. Kallt och riktigt blåsigt var det också. Nåväl, jag kom i mål, inte allt för slutkörd och på en tid som jag är någorlunda nöjd med. Kära dottern som körde långa banan däremot var spänstig som en blöt disktrasa vid målgång... De sista två milen var de värsta hörde jag från flera åkare, även på elitnivå så hon gjorde ett bra jobb!

Mor och dotter efter Kolmårdsbiken

 

Morgonen efter tävlingen vaknade vi till en dag med blå himmel och strålande sol, fortfarande kallt i luften men skönt i lä. Tog en promenad ner mot Sörsjön och kom fram till en trevlig liten bäck som jag kom ihåg att jag cyklat över på tävlingen. Jag följde den en bit uppströms från sjön.

Bäckens utlopp i Sörsjön

För att inte vara större var den förvånansvärt djupt nergrävd i sin ravin, vackert slingrande, lagom brusande, tätt under en brant och med naturliga broar i form av granrötter över sig. Precis en sån bäck som jag har är så förtjust i att följa för att se vart den tar vägen eller var den kommer ifrån.

 

 

Men till nästkommande helg är tanken att cyklandet och friluftslivet ska kombineras. Den vanliga tältpackningen kompletteras med cyklar så gör vi basläger någonstans, troligen Hökensås där det finns gott om småvägar och stigar, cyklar på dagarna och har lägermys på kvällarna. Det tror jag kan bli bra!

 

Postat 2010-05-06 16:58 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!

Visste du att som Plus-medlem på Utsidan kan du dölja (nästan) alla annonser? Läs mer om Plus