Bloggar > Mikael Strandberg

Mikael Strandberg

Producent av dokumentärer, expeditioner, bloggar, foton, böcker och guidar turister då och då.

Ny Expedition På Gång. Eventuellt

Jag måste säga att den här tiden är svår. Mycket svår. Det händer väldigt mycket nu som påverkar livet framöver och ibland vet jag inte hur jag skall hantera allt. Så jag kan bara göra som jag gjort i hela mitt vuxna liv, när saker och ting blir för svåra att hantera, jag börjar planera för en Expedition på egen hand som skall ge ett välbehövligt perspektiv.

Jag har nu beställt mat för tre veckor, en pulka från Fjellpulken, uppdaterat hela min teknik när det gäller kommunikation, energidrift och säkerhet och räknar med att ge mig ut på en månads tur norröver innan snön försvinner. Vilket den också kan tänkas göra innan jag når dit jag vill!

Jag behöver komma iväg för att få ett större perspektiv på tiden i Grönland. Det har varit en tuff tid, mest på grund av interna bekymmer med Evas ögon i centrum. Nu börjar det se allt bättre ut, men misstag gjordes av sjukvården där hemma och jag hoppas det inte är avgörande för hennes syn. Vi har det bra här i Köpenhamn men skulle ju hellre vilja vara på Grönland, men hur det blir och om det är möjligt, och om, för hur länge, det hoppas jag vi får besked om i slutet av veckan.

Tjejerna tar det bra på alla nivåer och ser fram emot mot min färd, vilken jag ju heller inte vet om blir av till 100% än. Eva är helt övertygad att hon skall bli den som tar över från mig en dag. Hade det inte varit för hennes ögon, hade jag velat ha hennes sällskap.

Den här turen skall förutom perspektiv på Grönland, mig själv och livet, hjälpa mig få en bättre översyn på klimatförändringarna.

Om den nu blir av.

Postat 2018-03-17 07:19 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

På sjukhuset i Köpenhamn

Till sist hamnade vi i Köpenhamn. Så den första operationen gick bra! Jag kan bara konstatera läkare och sjuksköterskor, så bra det går på alla nivåer. I allt eländet, så var detta rätta platsen att hamna.

Vi bor nu på ett sjukhem för grönländare i stadens utkanter. Även det helt perfekt och det bästa av den grönländska värmen. Detta är ett stycke Grönland i Köpenhamn med grönländsk personal, grönländsk mat och värme. Helt perfekt. Även en vän från Grönland är här!

Ända sedan inledningen på vår Grönlandstid så insåg jag att det här är en färd där jag bara kommer att uttrycka positiva känslor. Jag förklarar i framtiden. Det här är helt klart en av de allra svåraste färder jag gjort på många vis. Och att det här hände med Eva nu, ja, jag är inte förvånad. Det är en sådan period av utmaningar i livet som måste hanteras och lösas. Stora som små. Små typ att laptopen kraschade, dvs. jag behöver köpa ny för dyra pengar, jag har fått en vadinflammation och kan inte springa. Inte heller sluta äta stora portioner, så vikten kommer snabbt.

De stora domineras av Evas ögon. Just nu vet vi inte när vi kan återvända till Grönland. Och om. Nya besked nästan varje gång vi träffar en läkare. Även de tar en dag i taget.

Under tiden har jag fått en möjlighet att vara mycket nära mina döttrar. 24 timmar om dygnet. De två delar en säng, jag har en egen (after hårt arbete och diskussioner!). Pam har återvänt till Grönland för sitt arbete i första hand. Vi är bra på att dela uppgifter. Så döttrarna och jag försöker nu komma in i en rutin. Lite läxor, lite fysisk träning, läsning, lyssna på ljudböcker och så medicin varje timme samt läkarbesök. De dagar vi besöker en läkare, då är vi alla tre helt utmattade. Så här känslomässigt trött har jag inte varit på många år.

Tjejerna klarar det mycket bra. De är sannerligen en gåva från ovan.

För er som vill läsa alla artiklarna, gå till www.mikaelstrandberg.com

Postat 2018-03-09 11:24 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!