Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Gott bröd att ta med ut i naturen - Baka över öppen eld!


Att ha med färskt bröd på vandringen är en höjdare. Vi brukar ofta blanda alla torra ingredienser hemma för att sedan kunna njuta av gott nybakat bröd vid lägerelden.

Pinnbröd är ju en klassiker som passar utmärkt att baka över öppen eld.

Pinnbröd, 8 personer 
5 dl vetemjöl 
2 tsk salt 
2 tsk bakpulver 
2 dl vatten 
Blanda all torra ingredienser hemma. 
Tillsätt vatten precis innan tillagning till en deg. 

 

Annat gott matbröd är detta som ger ungefär 10 platta bröd.

Matbröd, ca 10 kakor
5 ½ dl vetemjöl
2dl vetekli
1 tsk bakpulver
3 msk mjölkpulver
1 tsk salt
3 dl vatten

Blanda all torra ingredienser hemma.
Tillsätt vatten precis innan tillagning till en deg.
Dela degen i 10 delar.
Platta ut varje del i mjölad hand till en platt kaka. Nagga med en gaffel
Grädda kakorna i en varm, torr stekpanna 3-5 min.
Vänd dem efter halva tiden.
Ät dem nygräddade.

 

Hoppas ni får många fina (och goda) raster vid lägerelden i sommar!

/Helena och Thomas

www.traneving.se

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2013-06-04 18:48   Minnatur
Härligt med enkla tips!
 
Svar 2013-06-24 13:57   Thomas Traneving
Ja, enkelt ska det vara när man ska ut på tur :)
 
2013-06-07 23:02   seobserver
I skogen är endast det enkla möjligt.
Tack för praktiska råd.
 
2013-06-23 13:43   EnSimon
Pannbröd är att rekommendera, krydda med anis och timjan, smaskens!
 
Svar 2013-06-24 13:59   Thomas Traneving
Timjan låter gott men jag har personligen lite svårt för anis ;)
Annars kan man blanda i soltorkade tomater (strimlat) och oliver (strimlade). Jääääättte gott med smält smör på ;)
/H
 

Läs mer i bloggen

Thomas Traneving tillbaka

Hej Har varit med om mycket i mitt liv som företagare och friluftsmänniska Hänt mycket under livets gång och speciellt i friluftsvärlden På senare år har jag hållit på mycket med fastigheter och boende och det får jag väl göra ett tag till men min stora passion friluftsliv har det blivit dåligt med . En orsak till det är att jag för 2 år sedan fick ont i ben och rygg och det är fortfarande inte bra men ska opereras i höfterna om 2 så efter en rehabilitering blir jag som normalt igen Tänkte även börja gå igenom alla mina tidigare projekt genom åren som Adventure Nights och Peak of Sweden mfl. projekt Blev ju årets Näräventyrare i Sverige för 10 år sedan så tänkte repetera allt inom mitt tidigare friluftsliv och även det nya som kommer in Jag kommer ge tips om friluftsliv och hålla friluftskurser i maj och framåt, så vi ses mediernas värld. Detta är mitt första inlägg och ni är välkomna att följa mig på min nya och gamla resa Hej då så länge

Peak of Nykvarn

Gjorde Peak of Nykvarn , en del av Peak of Stockholm projektet tillsammans med Jill som är urinnevånare från Nykvarn

Peak of Nykvarn innebär att

Peak of Denmark

Jag hann inte skriva i somras men sommaren 2016 åkte Anders Andrae och jag Thomas Traneving till Danmark för att genomföra Peak of Denmark i föreningen Skogsturs och Tranerving Outdoors namn.

Thomas Traneving genomförde Peak of Sweden tillsammans med Helena 2014-2015 med samma upplägg som ovan, men med betydligt större toppar och flera nationalparker.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.