Vi vandrar nästan varje helg ovasettt väder och vind. På sommaren tar vi även fram vår canadensare eller havskajak och tar en tur i en å, sjö eller havet.

Thomas är en stor friluftsentusiast
På hemsidan kan ni beställa en e-bok om 6 unika tips inom vandring och 12 allmäna tips www.traneving.se.

I januari 2012 tilldelades Thomas tillsammans med Helena titeln ÅRETS NÄRÄVENTYRARE 2011.
2013 Adventure Nights
2014-2015 Peak of Sweden
2016 Peak of Denmark

Användarnamn: Traneving

Intressen: Alpinism, Fågelskådning, Klättring, Friluftsmat, Hundspann, Vandring, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Ridning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Spöregn, 0-grader men ändå en fin tur på skidor

Den 16 januari 2011 åkte vi turskidor runt Säbysjön som ligger i Järva Naturreservat strax utanför Stockholm.

Vi parkerade bilen i Tånglöt vid Jakobsberg/Järfälla. Här finns en rätt stor parkering som man når om man åker gamla Enköpingsvägen.

Vinterveckor i Idre

Först vill vi börja med att önska alla våra bloggläsar en god fortsättning på det nya året. Så här när det är nytt år skall man avge nyårlöften. Vad skall vårt bli?

Komma ut mer i naturen? – Svårt, vi är redan ute så mycket det går. Det skulle kanske vara att komma ut oftare på kvällsturerna med stavar för att öka konditionen.

Paddling med kajak i kanal

Helena ville absolut paddla i smal å eller åtmisntone i en kanal. Hon hade längtat efter det sen förra sommaren när vi paddlade canadensare. Nu hade vi ju vär nya Trapper Expedition Kajak så antingen tar vi vår gamla canadensare , även det Trapper (Thomas fick den när han fyllde femton) Urtid? När man har en K2 med roder går det ju inte att paddla i forsar direkt så kanal, ? Jo visst funkar det   Vi hade ju tidigare paddlat Kolbäcksån eller Strömsholms Kanal från Ramnäs med canadensaren augusti 2007. Vi fortsätter därifrån och paddlar ut i Mälaren. Slussar inga forsar med rodret. Det blir bra. Vi tittade efter bussar och tåg i trakten men det fanns ju inga så vi fick ta 2 bilar.

Till Kvicksund ? med den ena bilen (Återkommer i nästa blogg om varför)

Vandringsleder i Portugal mellan sevärdheterna

Vi hyrde även bil den tredje dagen i Portugal och åkte till SIntra, Portugals mest sevärda stad. Det historiska SIntra. Vi gick vi till turistbyrån och fick flera broschyrer på vandringsförslag runt Sintra Sintraområdet var även en sorts nationalpark. Vi hann med att gå 2 olika leder. Den ena var så kort så den gjorde vi på en timma. Den andra tog resten av dagen.

Den korta gik mest runt Sintra historiska stad. Innan vi vandrade iväg besökte vi Sintra Palace. Sedan gick vi leden Santa Maria upp till en kyrka och runt och tillbaka.

Intervjuade i Peugeots Kundtidning om vandring och Friluftsliv

En morgon ringde de från Peugeot och undrade om vi kunde tänka oss att ställa upp på en intervju.

Intervjun skulle handla om friluftsliv och vad som gör att man, som vi, älskar att vara ute i naturen.

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.