Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Anneli, när kommer boken?

Jag får frågor om boken. Hur går det? När kommer den? Den kommer! Men hörrni, se här!

Jag får frågor om boken. Hur går det? När kommer den?

Den kommer! Men hörrni, se här!

Boken består av tre delar. 

F L Y K T E N 
Första delen då jag flydde smärtan. Livet. Efterlyst av polisen som 14-åring, efterlyst av Interpol som 18-åring då jag bodde i tunnelbanan i London, Paris, Dublin. Men då jag också stängde av. Smärtan läckte ut, jag skar mig i bitar och brände upp mig. Bokstavligt. Till slut fanns bara en flyktväg kvar. Jag hängde mig. Hittades i sista stund medvetslös och blå och skars ner med en kökskniv. Åren 1969-1995. 

S Ö K A N D E T 
Nästa del handlar om ett sökande efter ett sätt att kunna leva. I livet. Hitta liv. Känna liv. Söka, hitta, känna glädje. Möjligheter. Att kunna inte bara överleva utan också leva. Jag sökte över hela världen, sprang maraton och åkte vasalopp, korsade öknar och oceaner, besteg berg och tältade i himlen, slog världsrekord och fick utmärkelser, sökte mig till kyrkor och tempel, in på universitetet och kom ut med finaste examen. Jag klarade det, jag inte bara överlevde, jag levde! Åren 1996-2012

 

R E S A N  H E M 
Hösten 2012 började jag skriva på en bok. Jag trodde jag var klar med min bakgrund och skulle skriva om den fina resan tillbaka till livet. Jag skrev 260 sidor men insåg sen att inte alls var klar med min bakgrund. Jag hade totalt fel. Jag raderade allt jag skrivit åkte till bergen för att vädra vingarna. 2013 startade med mitt livs nästhögsta men vackraste topptältning – som start på den största resan i mitt liv, resan hem.

Det var dags att ta tag i en bakgrund jag aldrig hade fejsat. Tämja monstren och demonerna. Inte bara bli vän med den bakgrund som format mig till den jag är utan också lära mig att älska allt jag är, inklusive min bakgrund. Det blev en period i mitt liv som resulterade i att jag lärde mig att lita på mänskligheten igen, att våga tro på kärleken, då jag klev ur min egen värld och vågade bli del av The Human Community som jag kallar gemenskapen, då jag lärde mig att allt inte bara går att förlåta utan med hjälp av medkänsla finns det inte ens något kvar att förlåta. När jag lärde mig vad villkorslös kärlek är och att älska mig själv precis som jag är. Allt jag är. Åren då rastlöshet byttes till stilhet. Åren då jag hittade hem.



Tänk om jag hade skrivit klart boken hösten 2012. Då hade vi missat den viktigaste delen.

Tycker ni inte att vi ska ge den här sista delen lite mer tid? Se vad som händer och hur allt landar. Det tycker jag.

Så det är det jag gör. Bara ger det lite mer tid.

-------------------------------------------------------
Man kan höra hela resan på min F Ö R E L Ä S N I N G i Göteborg 21 augusti. Föreläsninge är ny sedan i våras, med det nya också.

Till min hemsida.
Till min engelska facebooksida
Till min svenska facebook, uppdaterar flera gånger om dagen, följ gärna! Tänkte börja med min twitter igen, honka gärna på! 
Här är min instagram

För er som undrar vem jag är, här finns en fantastiskt välskriven artikeln om min bakgrund i det ansedda Magasinet Filter. Jag måste varna, det är starkt! 

Läs mer i bloggen

SYRIA will rise again! Del 3

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.


Gömde ju alldeles bort att göra klart det här! Här kommer del 3 från syriska gränsen tidigare i år. Skulle åkt dit igen häromveckan, biljett var köpt och allt, men var tvungen att ställa in. Nästa vecka blir det en sväng tillbaka till Nepal. Men här är tredje del en av resan till syriska gränsen tidigare i år. Jag är i Reyhanli precis vid syriska gränsen, vid den gränsövergång där flest flyktingar lämnat Syrien. 

Jag gör som de andra delarna, lägger in mina Facebookinlägg och bilder. Välkomna att följa mig där, länk längst ner i inlägget. Det är lite mer live-känsla och väldigt mycket mer respons och liv där. 

Här är del 1 och här del 2 för er som vill ta det från början.

SYRIA will rise again! Del 2

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.

Den turk-syriska gränsstationen precis utanför stan är om jag förstått det rätt den gränsstation där flest flyktingar tagit sig ut ur Syrien. De flesta tar sig vidare. En del stannar här. Startar ett nytt liv. 

SYRIA will rise again! Del 1

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen och bloggar på plats!

Packar. Minipackning. Det blev inte ens 5 kilo. Och hälften behöver jag egentligen inte. Funderar på att köra micropackning och slänga ut den halvan.