Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Anneli överlever tokträning!

Ja herregud vilken TOKträningsvecka!! Mina äventyr fordrar ju träning och ibland blir det lite smått kaotiskt men det kan vara ruskigt kul det också! Göteborgsvarvet och Stockholm maraton på en vecka, en havererad mage och 4 träningspass på en och samma dag. Våga vara tokig!!

Årets höjdpunkt alla kategorier vad gäller träning är Göteborgsvarvet. Det var förra helgen och shit vad kul! Publiken är makalöst peppande och glad, vilket ös! Som löpare är man ju bara underbart tacksam. Minst lika bra är alla funktionärer som är så himla hjälpsamma och jag fattar inte hur de bär sig åt men de är alltid glada!

Ny stil i de höga bergen - framsteg eller baksteg?

Jag fick ett mail.

Anneli Pompe är på Everest. Hon säger att hon går utan syre. Syre finns dock med som back up, bärandes av någon annan, typ som första hjälpen-utrustning.

Professionell svensonvärstingäventyrare?

Om man har en "sida" på facebook så måste man ange vad man är för något. Jag vet inte riktigt vad jag är så jag tog upp frågan på min facebooksida. Jag tror vi kom fram till att jag är "professionell svensonvärstingäventyrare".

Just nu skriver jag på böcker om de äventyr jag har gjort och de jag håller på att förbereda mig till. Det blir även lite värstinglopp och träningen till dem och det kommer jag också att skriva om. Okej, det är vad jag gör.

Varför orsakar de höga bergen ett sånt liv?

Varför rannsakas det så inibänken vad folk gör när bergen börjar bli höga? Det finns en hel karusell med uppfattningar. En del verkar tycka att man typ måste föra sporten framåt annars ska man ta mig sjutton stanna hemma, i vart fall inte ha några sponsorer, ha någon blogg eller prata med media.

Så om jag bestiger Kebnekaise, gäller samma sak då? Får jag inte prata om det om jag inte har fört ”sporten” framåt? Har jag sponsorer så jäklar vad tokigt! Bloggar jag om det eller lägger ut mina bilder på nätet så har jag förhävt mig så det heter duga, - tro ta mig sjutton inte att du är något din fjolla!

Heja, heja, heja!!

Jag var på Fjällfesten förra året. Jag åkte dit för att testa skidutrustning men det fanns ingen utrustning i tjejstorlek. Inte snyggt alls. Men se det fanns det visst i år! Stor credit till den som gör om och gör rätt!!

Jag kan vara vass som tusan på när det blir galet. Galet blev det förra året på Fjällfesten på Storulvåns fjällstation. Jag åkte dit för att testa skidutrustning och blev minst sagt snopen när det inte fanns ett enda par pjäxor i storlek som passade damfötter. När jag hade hyrt pjäxor fanns det sedan bara ett enda par skidor som hade en binding där pjäxorna passade. Jag har inga undantagsfötter, helt vanliga damfötter i storlek 38½-39.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.