Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Professionell svensonvärstingäventyrare?

Om man har en "sida" på facebook så måste man ange vad man är för något. Jag vet inte riktigt vad jag är så jag tog upp frågan på min facebooksida. Jag tror vi kom fram till att jag är "professionell svensonvärstingäventyrare".

Just nu skriver jag på böcker om de äventyr jag har gjort och de jag håller på att förbereda mig till. Det blir även lite värstinglopp och träningen till dem och det kommer jag också att skriva om. Okej, det är vad jag gör.


En dag på jobbet.

Att jag numera är äventyrare är inte så svårt att bli vän med. Juridiken har jag helt lagt på hyllan och avregistrerat hos Skatteverket. Men äventyrare finns inte i Facebooks lista. Närmast till hands finns idrottare och författare.

Idrottare, - jag? Jag som ännu inte kutat Göteborgsvarvet under 2 timmar? Hrm. Men om jag jag kutar värstinglopp? Typ Marathon de Sables, graderat som ett av de värsta loppen som existerar? Då kan vi snabbt konstatera att korta distanser inte är min grej, typ 21 km. Jag antar att den som har världsrekord på 100 m inte står sig helt bra i konkurrensen på marathonsträckan. Men jag avse ju inte alls att bli bra på värstinglopp, jag vill bara ha mesta möjliga kul och ta mig i mål. Är man idrottare då? Eller en glad turist?

Uppförsbackar är min svagaste löpargren pga. skruttiga ben.

Hoppla, nu är vi där och ska rannsaka så inibänken igen. Jag tränar dagarna i ända, jag kör mina lopp, jag bestiger mina berg, det räcker väl!?? Inte sjutton idrottar jag mindre för att jag inte kommer bland de första, faktiskt idrottar man mer om man kutar Göteborgsvarvet på två timmar än om man gör det på en timme! Dessutom är jag skruttig och kan inte mäta mig mot de som är förhållandevis friska. Lite paraolympics över det hela. Hade det funnit en klass för såna med mina skador hade jag vunnit det mesta, I'm sure. Eftersom de andra med mina skador är döda.

Än så länge är det kämpigt att ta sig fram på en sån här ställning utan fingrar på ena handen men jag tränar för att en dag klara det utan hjälp.

Så, jag är idrottare, nog om det. Men är jag författare? En del anser att man är författare först sedan man fått en bok utgiven. Hrm, är man inte författare när man jobbar med boken, inte sedan jobbet är klart och man kanske har blivit pizzabagare?

Hoppla, ranskaning igen! Jag tycker att jag är författare när jag jobbar med boken och det duger bra.

Så vad blev det på facebook då? Förut var det författare men jag ändrade till idrottare. Det låter lite hurtigare och jag känner mig lite piggare av det.

Helt klart lättare att ta sig fram med bra peppning! 

Men mest gillar jag Ulfs förslag, - professionell svenssonvärstingäventyrare! Jag har faktiskt låtit trycka visitkort där det står professionell värsting. Tänkte trycka det på kläderna också. I alla fall "värsting". Det vore onekligen kul att stripa bilen med nåt i stil med "våga vara värsting!". Tvärs över hela bilen. Och massor av blommor. Shit vad kul det skulle vara! Någon som vet vad sånt kostar?


Helt vanlig människa, ganska skruttig men av värstingmodell.

Så, nu ska jag iväg och simma en kilometer, sen till gymmet, ikväll blir det stryrketräning ute i drygt en halvtimme och sen 75 minuter bootcamp.

 Foto: Venus Amini

------------------------------------------------
Här har ni min engelska facebooksida.
Här är min privata svenska facebook, där går det bra att följa mig.  
Och här har ni min hemsida.
------------------------------------------------

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2011-05-13 11:23   äventyrssugen
På något sätt känns det som det skulle räcka med "Anneli Wester". Du står i en klass för sig hur vanlig du än är:-)
 
Svar 2011-05-13 15:05   Anneli Wester
Anneli rules!! ;))
 
2011-05-13 12:19   brigas
Ett är säkert;man blir väldigt nyfiken på att veta än mer om dej,trots många bilder från barndom,alla tuffa och spännande bergsresor.
Hur behåller man drivet och en så imponerande fysiktoch förmåga att träna hårt och mycket trots sjukdom som verkar nog så envis.
 
Svar 2011-05-13 15:25   Anneli Wester
Tack Britt!

Det kommer lite framöver om hur jag tänker och varför jag tänker som jag gör osv. Främst på min hemsida men kanske även här. Får jag ihop pengar till Sydpolen så tänkte jag använda den turen till en redig mental resa i bokform efteråt.

Min starkaste gren är att kämpa och eftersom jag nu gör något som jag tycker är makalöst kul så är faktiskt även jag nyfiken på vad det ska bli av det här framöver!! Just i dagarna fick jag nys om ett värstinglopp i Mexico, 10 ironman på raken. Shit vad jag blev nyfiken på om jag skulle klara att kämpa så mycket! Inga värstingtider, bara klarade det och ha mesta möjliga kul. Men kroppen ska klara det också så jag tränar vidare!! Heja, heja!
 

Läs mer i bloggen

SYRIA will rise again! Del 3

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.


Gömde ju alldeles bort att göra klart det här! Här kommer del 3 från syriska gränsen tidigare i år. Skulle åkt dit igen häromveckan, biljett var köpt och allt, men var tvungen att ställa in. Nästa vecka blir det en sväng tillbaka till Nepal. Men här är tredje del en av resan till syriska gränsen tidigare i år. Jag är i Reyhanli precis vid syriska gränsen, vid den gränsövergång där flest flyktingar lämnat Syrien. 

Jag gör som de andra delarna, lägger in mina Facebookinlägg och bilder. Välkomna att följa mig där, länk längst ner i inlägget. Det är lite mer live-känsla och väldigt mycket mer respons och liv där. 

Här är del 1 och här del 2 för er som vill ta det från början.

SYRIA will rise again! Del 2

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.

Den turk-syriska gränsstationen precis utanför stan är om jag förstått det rätt den gränsstation där flest flyktingar tagit sig ut ur Syrien. De flesta tar sig vidare. En del stannar här. Startar ett nytt liv. 

SYRIA will rise again! Del 1

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen och bloggar på plats!

Packar. Minipackning. Det blev inte ens 5 kilo. Och hälften behöver jag egentligen inte. Funderar på att köra micropackning och slänga ut den halvan.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.