Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Nepal, here I come again – PACKNING

Nu bär det av till Nepal igen, ska även till Turkiet och flyktinglägren vid Syriska gränsen - här är vad jag tar med mig i packningsväg!

Tänkte jag kör light den här gången. Bara handbagage. Lite kruxigt med tanke på så olika ställen. Kläderna ska funka till så olika grejs. Finstyle. Leva utomhus-style. Hänga hemma och må bra-style. Småkallt- och regnigt-style. Stekhett-style. 

Blir inte all in lightweight, kunde ju ta packpåse istället för necessären men äh, det behövs inte och jag gillar den. Lite prio på gillastyle också. 

Hur man blir rädd för Ryssland. Eller inte.

Anneli, är du inte rädd för Ryssland? Nej. Men det beror inte på Ryssland. Varför då?

F Ö R E L Ä S N I N G 
Yeah! Jag föreläser i Göteborg 24 februari! 
Läs mer här!

Anneli Wester föreläser i Göteborg 24 februari

Anneli Wester föreläser i Göteborg 24 februari – kom och låt er inspireras!

L I F E R U L E S !
Med hjälp av glädje, självdistans och total nakenhet delar jag med mig av min starka livsresa på ett sätt så det är omöjligt att inte beröras – från sexuella övergrepp i uppväxten som ledde till att jag skadade mig själv, vanvård i psykiatrin i sju år som ledde till att jag brände upp mina fingrar och till slut hängde mig – till juristexamen, maraton och vasalopp, 70 länder och magiska världsrekord på topparna i Himalaya och slutligen till att lita på mänskligheten och kärlek igen.

Anlita kvinnliga trekkingguider i Nepal och förändra världen!

Nepal är ett av världen fattigaste länder och situationen för kvinnorna är extra utsatt. Jämställdheten har inte kommit långt. De tre systrarna Lucky, Dicky och Nicky Chhetri har varit pionjärer i sitt engagemang att utbilda och anställa kvinnliga trekkingguider. Här finns information om dem, deras boende I Pokhara och om äventyliga Pokhara med massor att göra.

Det här tyckte jag lät toppen. Jag ville veta mer och gärna supporta. Jag behövde inga guider men valde att bo på deras Guest House i Pokhara. Ville veta mer och kanske hitta ny bra kontakter, känna in stället, hur seriöst det är osv. Jag har höga krav på vissa grejer inom bergslivet. 

Japp, det här är toppen, seriöst, bra, allt. Jag pratade med gäster som kom tillbaka från guidade turer, jag pratade med guider och två av systrarna. Bra bra!

Så vi dealade lite, de här vill jag blogga om och de supportade med med några nätters boende som tack. Fast jag blev kvar i tre veckor. Livet ska va' gott! 



Behöver ni trekkingguider i framför allt Annapurnaområdet eller någonstans att bo så är 3 Sisters trekkingguides verkligen en winwin. Ni har ett stort företag med kvalitet och backup om det händer något och ni bidrar till ett unikt, positivt och viktigt arbete här.

Ska man inte ut och vandra så kan man ändå bo på 3 Sisters Guest House. Det ligger nere vid sjön i Pokhara i området som kallas Seaside, där det mesta som är intressant för turisterna finns, på huvudgatan fast inte precis inne i vimlet utan på kanten, lite lugnare. De har en himla fin frukostbuffé som ingår och väljer man att sitta på balkongen så har man härlig utsikt över sjön och kullarna på andra sidan.


Frukost åt ena hållet...

…och åt andra! 


3 Sisters Guest House framför bussen!


Anneli was here! 


Kullarna ligger precis bakom huset.  


Sea Side, Pokhara. 3 Sisters ligger längst in i den bortre viken.

Storm - perfekt tältväder!

Hur många gånger har man tränat på att sätta upp tältet i full storm? Det är inte dags att börja träna på det när det är skarpt läge på 7-8000 meter och man är trött som en disktrasa. Ut i stormen och träna och här är handfast tips!

Sida: 1 2 Nästa Sista