Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Anneli helt naken

Just nu är det en 7-sidig artikel om mig i magasinet Filter, no 25.

Jag övervägde länge och väl om vi skulle ta med så mycket och bestämde till sluta att det är en osentimental, rak och rättvis artikel så japp, vi kör på det.

Livet är som det är, det är inte så mycket att göra med det, take it or leave it och jag som har provat allt kan bara säga - life rules! Min innerligaste önskan är att artikeln kan hjälpa andra att också känna sig förvissade om det.

Det är naturligtvis lite nervöst vad reaktionerna ska bli. Jag hoppas ni har förståelse för att det inte är helt lätt att gå ut med det där så jag ber – var mig nådig!!

Årets Äventyrare 2011 #3

Det sägs ju att utmärkelsen Årets Äventyrare är en dörröppnare som äventyrare, att det är lättare att få spons och sånt. Okej tänkte jag, då testar vi!

Jag tog helt sonika tavlan under armen och gick en runda på mässan. Jag sa vem jag var, vad jag gjort, höll upp tavlan och sa att jag fått den dagen innan, att jag hade en blogg på Sveriges främsta forum för uteliv, att jag skulle skriva om helgen och att jag ville göra en kul grej av det här dörröppnargrejset och sa att om de vill får de stoppa nåt i min plastpåse och så kommer de med i mitt blogginlägg och om det är friluftsprylar så även på min hemsida under utrustningsspons. Ett in-real-ife-test för att se vad tavlan gick för.

Årets Äventyrare 2011 #2

I februari hade jag bjudits till Oman för att föreläsa. Det var fyra overkliga dagar då jag behandlades som en prinsessa. När jag kom hem till hotellrummet en kväll hade jag fått ett mejl. Glenn på Outside undrade om jag kunde ringa. Om jag kunde ringa bums. Jag misstänkte vad det handlade om. Veckan innan, när jag var på skidläger med min sponsor Military Fitness, satt juryn för Årets Äventyrare i möte. Glenn satt i juryn. Jag var nominerad.

Jag svarade kort att jag var i Oman, att jag skulle komma hem på måndag. Då svarade han bra, för du har blivit utsedd till Årets Äventyrare 2011 och vi undrar om du kan komma till Vildmarksmässan. Shit. Hardcoreshit. Jag undrade vad jag skulle göra, om jag skulle tacka ja eller nej, och efter en hel del funderade så bestämde jag mig för ett ja (läs mer om det i #1). När det väl var bestämt så rockade jag loss ordentligt med Spotify och tömde baren på Red Bull all night long.


Hotellet i Oman fast här vet jag ännu inte vad som är i görningen.

Jag meckade dit Janne Corax som prisutdelare och på fredagen kom vi till mässan för lite försnack. Vi hade inga biljetter så det blev att ringa efter Glenn på Outside som kom och mötte oss. När vi kom till deras häng i Discovery Channels launch hälsade jag på lite folk och sen gjorde jag ett alltigenom najs first impression genom en sjuhelsikes avhyvling av Glenn på Outside som säkert undrade varför i helvete det inte finns några äventyrare som är normala i skallen. När jag var klar så var jag uppriktigt klar och vi kunde fokusera på det vi var där för.


Fin bild på Janne som Pierre tog!


Pierre Näsmans motorcykel stod hos "oss" och jag bangade inte en provsitt och japp, ett mc-kort står på önskelistan, det är bara det där med händerna som måste fixas först. Glenn, Janne och Pierre är mina hangarounds!

Jag minns inte vad Janne gjorde, men jag stack till en polare inne stan där jag skulle sova. Vi tjötade lite som bara tjejer tjötar och stack sen till Berns och käka asiatiskt och spanade in stället och utan tvekan så snackade vi ännu mer sånt som bara tjejer snackar om, herregud, men jag kan väl säga så här, helt klart skön avslappnad stämning där på Berns så bjuder du ut mig dit så är jag förmodligen på!

Dagen efter var ju lång så det blev inte sent, vi promenerade hem, men shit, när vi kom hem fick för mig att börja röja på min hemsida. Jag har en hemmasnickrad hemsida som behöver fräschas upp men jag har väntat med förhoppning att kunna få en sponsor som kan hjälpa mig med den en dag, men nu fick jag för mig att det i alla fall behöver rensas bort lite info eftersom jag ju numera har både facebook och den här bloggen. Sagt och gjort, jag tog tag i det där och då. Klockan var halv tre när jag var klar. Herregud vilka ryck man kan få. Hur som helst, mycket av det som är bortrensat dyker upp här i bloggen framöver, inklusive mina favvoprodukter och sånt.

Årets Äventyrare 2011 #1

Årets äventyrare. Den finaste utmärkelsen man kan få som äventyrare i Sverige. Jag var nominerad för mitt kämpande med topptältningen i hardcorestil på 7 546 m höga Muztagh Ata i somras. Jag var helt på det klara med mig själv att om jag skulle få det priset så skulle jag tacka nej.  Lik förbaskad så stod jag där på Vildmarksmässan lördagen den 10 mars och tog emot utmärkelsen. Hur i hela friden gick det här till?Anledningen till att jag inte vill ha utmärkelsen var att jag tyckte det bara var ett spektakel hela alltet, att det var en del av en smutsig äventyrsbusiness i Sverige som jag så tydligt valt att ta avstånd ifrån, att utmärkelsen ibland bara handlade om att branschen behövde promota vissa äventyrare, att det var del av en mediekarusell som också var smutsig, som inte var oberoende och granskande utan också var del av att promota vissa äventyrare, oavsett vilka tabbar de gör och oavsett hur de skarvar sina bedrifter, oavsett what ever, bara man tjänar pengar. Kanske inget som man som korvgrillaräventyrare märker av, eller oavsett hur insatt man är så kanske man inte alls håller med, men enligt min uppfattning har det varit mycket sånt i Sverige, ingen nämnd och ingen glömd men Årets Äventyrare var en del av det, och det är min uppfattning som bossar när jag gör mina val och det här ville jag inte vara del av.

Samtidigt visste jag att det inte kunde fortsätta länge till, inom flera äventyrsled var det som en hel bunker full av krut som väntade på att explodera. Kritiken handlade om lite av varje, bl.a. om att branchen är med och håller vissa äventyrares skarvande bakom ryggen och det var de som laddade för att lägga korten på bordet. Allmän hängning inför öppen ridå diskuterades. Flera tidigare vinnare av utmärkelsen hade sagt att de laddade för att stå och riva sina certifikat, eller vad man ska kalla dem, mitt under prisutdelningen. Kaos och katastrof var i antågande.

Hardcore - Årets Äventyrare 2011!!

Haha, nu har jag fått lite mer hardcorepoäng!! Jag har idag varit på Vildmarksmässan i Stockholm och tagit emot priset som årets kvinnliga äventyrare 2011.


Motivering: Med orubblig beslutsamhet och livsglädje har denna äventyrare under året bevisat att vilja och mental styrka verkligen kan vända motgång till framgång. Trots fysiska hinder har hon under svåra omständigheter bestigit och tältat på några av världens högsta toppar och visat att hon verkligen förtjänar utmärkelsen Årets kvinnliga äventyrare.


Fantastiskt kul att min vän Janne Corax, vinnare 2008, ville komma som min prisutdelare, stort tack! 


I veckan kommer ett längre inlägg om hela dagen men jag vill bara kort säga att jag är på mässan i morgon söndag, jag håller inga föredrag eller så men minglar runt och heja gärna om du har vägarna förbi och ser mig!!

Och kom ihåg - never ever give up, life rules!

Till blogginlägg om helgen!!

Sida: 1 2 Nästa Sista 

Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.