Bloggar > Annelibloggen > Årets Äventyrare 2011 #3

Annelibloggen

Livets äventyr

Årets Äventyrare 2011 #3

Det sägs ju att utmärkelsen Årets Äventyrare är en dörröppnare som äventyrare, att det är lättare att få spons och sånt. Okej tänkte jag, då testar vi!

Jag tog helt sonika tavlan under armen och gick en runda på mässan. Jag sa vem jag var, vad jag gjort, höll upp tavlan och sa att jag fått den dagen innan, att jag hade en blogg på Sveriges främsta forum för uteliv, att jag skulle skriva om helgen och att jag ville göra en kul grej av det här dörröppnargrejset och sa att om de vill får de stoppa nåt i min plastpåse och så kommer de med i mitt blogginlägg och om det är friluftsprylar så även på min hemsida under utrustningsspons. Ett in-real-ife-test för att se vad tavlan gick för.

Hur det gick? Haha, det här var så tokigt kul som det är när jag får tokryck. Snart var plastpåsen full och fick bytas ut till en stor bag, som jag dessutom fick av 1stBAG, och det bara trillade in mer och mer och mer.

Efter tag var jag tvungen att vila och gick tillbaka till Discovery Channels launch där vi årets äventyrare hängde och rasade ner på golvet. Jag tömde hela min tomtesäck med prylar framför Fredrik Sträng som undrade hur i hela friden det där hade gått till, och jag sa till honom att han måste lära sig att snacka lite mer. Haha, jag är grymt tjôtig ibland med Fredrik slår mig i den grenen alla kategorier så det blev himla kul.

Jag vilade lite och stack ut bland montrarna ett tag till. Utöver en jäkla najs bag knökfull av prylar resulterade det i några riktigt najsa sponsordeals, andra deals som fortfarande är på snackstadiet och en del känna och klämma på varandra och så ser vi vad det kan bli av oss framöver.

Det var bara några få som inte var intresserade, ja, en del kunde inte hjälpa till för att de inte hade befogenheter att lämna bort något men det är ju en annan grej, men det var bara ett par tre-fyra företag som verkligen inte ville vara med. Ett företag hade en lång utläggning om varför de inte ville vara med, ett stort jäkla företag som sa att de inte hade en aning om vem jag var, vilket verkade var väldigt viktigt att lyfta fram, och att de inte visste något som helst om min blogg och visste inte vad de gav sig in i och de hade ett team av personer som de redan sponsrade och som de ville följa upp och…och… alltså, vi snackade om en liten kul grej, inte att de skulle bli min nya värstingsponsor och typ ett nej tack hade ju varit lagom i sammanhanget men det var visst något viktigt att få sagt de inte vet vem jag är. Jag traskade vidare och japp, de flesta var på och ”hemma” i Discoverymontern skrattade de bara mer och mer åt min tokiga idé som snart hade resulterat i en mindre förmögenhet vad gällde prylar och deals.


Nästan så det räcker till en hel expedition - men ändå är allt inte med på den här bilden! Foto Måns Kämpe

Så japp, den här tavlan är magisk.

Här har ni prylarna jag fick ihop, och då tillkommer alltså flera deals som inte är med här men som jag återkommer till längre fram. Någon mer som är på och vill med på min hemsida så bara hojta till – men jag tar bara sånt som jag behöver eller är nyfiken på att testa, inte prylar bara för prylarnas skull, sans och balans rules! Det mesta poppar upp på min hemsida om ett tag, jag måste bara andas lite först.

Har något blivit galet vad gäller namn eller så - bara hojta till så fixar jag bums!!!

Haglöfs: Nya activejackan Endo i värsta finblått!! Det här är ett nytt material som ska andas bättre än de tidigare materialen så jag som får klaustrofobi i goretexmaterial är himla nyfiken på att se vad den går för. Haglöfs har som jag sagt förr de bästa huvorna jag testat, sitter som en smäck!

Bergans: Bjussade på värsta najsa skidbrallorna. Mina gamla är i och för sig supermoderna nu, färgglada från 90-talet, men de är tyvärr lika täta som en sopsäck. De här är i Dermizax och shit, Bergans har verkligen skills på att få fram den rätta gladblåa färgen, - jag kommer att vara hottast på hela Åreskutan nästa gång!

Primus: Tre finblåa termosar, ja, det räcker ju med en till mig, de andra ska jag lotta ut till mina sponsorer, men shit, här kommer det att hända lite av varje framöver så I’ll be back, for sure I’ll be back!

Crossing Latitudes: Jag har gått första hjälpenkursen Wilderness First Responder enligt NOLS-standard hos Lena Conlan och Crossing Latitudes och säger bara en sak – gå!! Här snackar vi en kurs där man lär sig grejer. Eftersom det här var jäkla bra så är jag glad att mässan resulterade i ett sponsordeal med dem, de hjälper mig med utbildning. Ja men hade jag inte gått en kurs? Jo, men förstahjälpenkurser är färskvara, på’t igen med jämna mellanrum rules!! I’ll be back om det här också. Nu fick jag med mig NOLS vattentäta förstahjälpenkit och en vattenflaska.

24 hours meal: Jag testade deras Skinnarmo Karbonara och nu förstår jag varför Ola är så omtalat kramgo i formerna, den var riktigt god! Men det är inte det bästa med de här grabbarna, utan att de ska försöka hjälpa mig med lite Anneli special framöver. Jag är ju ruskigt kräsen med vad jag äter i bergen eftersom höjden tär så extremt på kroppen och grabbarna har grymma skills på att fokusera på lösningar så utan tvekan - I’ll be back!!! Nu fick jag med mig en hel påse med massa spännande grejer att utforska.

De här grabbarna hade dessutom en värstingintressant pryl som jag aldrig sett tidigare. En plastpåse med tre små syntetpåsar i, häll i en skvätt vatten, och poff!! - värsta värmeutvecklingen!! Så rejält att det kokar alltså, och värmen hålls en bra stund. Någon hade testat att kissa igång den också och japp, det funkar. Grymt intressant för allt från matlagning, snösmältning och nödsituationer vad gäller kyla, minst en sån här åker med till 8000 m.

Montana: Alpenheat batteridrivna värmesulor. Det är många som använder såna här på hög höjd eftersom det kan vara himla svårt att hålla igång cirkulationen i fötterna när blodet tjockar till sig som det gör på hög höjd. Själv fick jag kasta in handuken med mitt topptältningsförsök på Aconcagua julen 2010 just för att fötterna la av och inte gick att få varma. Helt klart värt att testa inför kommande äventyr.

Ullmax: Det började med att jag provade en tröja och shit vad mjuk och gosig den var, så det slutade med att jag fick med mig en tröja, långkalsonger, tre par tunna strumpor och två par lite tjockare. Som sagt, väldigt mjuka och gosiga så de kommer jag att köra mycket med på träningen och nu ska jag testa dem ett tag så får vi se om långkallingarna eventuellt åker med till 8000 m, undertröjan måste vara ljus för att kunna ha när solen gassar utan att få solsting. Strumporna ska också hårdtestas.

Svarta långkalsonger är bäst enligt mitt tycke men jag vill ju egentligen ha en ha fin gladfärg - kolla här, sömmarna är i värsta finblått! Snyggt jobbat!!

Petzl: Båda mina lampor jag har när jag är ute på äventyr är petzllampor, bra grejer helt enkelt. Nu fick jag nya värstinglampan som fick någon form av utmärkelse som årets produkt eller vad det nu var. Den ska känna av ljuset och anpassa styrkan så den inte lyser mer än nödvändigt vilket ju sparar på batterierna. Den finns inte på marknaden än och de ska skicka en till mig om ett par dagar. Ska bli himla spännande att testa och jag ska feedbacka den åt dem i retur. VÄNTAR FORTFARANDE PÅ POST!! :)

Pickpack: Här fanns massor av bra-att-ha-prylar inför resan. Jag är ju himla förtjust i såna där supertunna packpåsar med dragkedja och här blev det en liten och en större typ necessär med fickor och grejer från Sea to Summit. Riktigt bra kvalitet och jag gillar att fickorna har dragkedjor så de här kommer utan tvekan med på äventyren framöver!! Dessutom frågade jag om de hade en okrossbar spegel och ja, men inte där på mässan men no problem, vi skickar med posten! Japp, den har kommit!! :)

Point 65 Kayak Centers: Kajaksäkerhetskit med länspump, flottör, visselpipa, paddellina och en vattentät telefonbag. De visste ni inte men jag är faktiskt utbildad kajakinstruktör, dock utan egen kajak men det ska det snart bli ändring på är det tänkt. Nu har jag lite säkerhetsgrejs, kanonbra!

Aterra: Camaro tröja med, hrm, undrar om det är tunn gummineopren eller vad det nu är. Den här är ruskigt intressant, faktiskt inte bara på vattnet (tänker mig kajakpaddling i första hand) utan även på träningen som ibland sker i så mycket väta och sörja på vintern så man blir alldeles genomblöt och kall. Cool design så det finns chans att vi har en framtida favorit här!
Calazo förlag:
Stora boken om klättring – jag som inte gillar tunga instruktionsböcker som man måste ploga sig igenom blir glad av en alltiallobok om klättring av det där slaget att man sitter och bläddrar och lär sig något nytt, samtidigt som den är uppdelad i lättmanövrerbara kapitel. Dessutom tre kartor, två över Göteborgsområdet och en över Jämtlandsfjällen i 100 000-skala, supertunna men extra tåliga, även mot vatten.

Tentipi: En eldstad för vedeldning när man inte ska skada marken eller riskera att elden sprider sig – passar utmärkt för en sån som mig som älskar levande eld, kommer att testas inom kort!!

1st BAG: En hardcorebag som tål tuffa tag!! Helt vattentät.


Buff: Buffar är riktiga favoritplagg och jag kör med flera stycken samtidigt!! Mina gamla börjar bli utslitna så tre nya finblåa buffar sitter perfekt. En i ull, en fleeceförstärkt med edelweissblommor, dvs. såna som växer högt upp i bergen och en vanlig med disneyprinsessor så nu klarar sig hardcoreprinsessan ett tag till!!

Klean Kanteen: Ojoj, nu händer det grejer på designfronten! Utöver en juste blå isolerad flaska som jag tänker ha till träningen så fick jag en kanonfint designad flaska med bambukork – passar nu när jag tuffar till mig själv lite, eller hänger på Avenyn i sommar.

Amaleight: Shewee kissegrunka – nej, kissegrunkor som kissar rätt ner funkar INTE! Det är lika opraktiskt som en karl som ska kissa med sin grej rätt ner. Man måste ut med grejen, ut ur brallorna, dvs. grunkan ska peka framåt så den kommer ut ur gylften. Precis som vilken kille som helst. Jag har en sån kissegrunka men den är ganska tunn, den här är kraftigare och japp, den har kommer att testas på nästa tur!! Det kom med ett förlängningsrör som man kan sätta på om man har massor av klädlager och det har jag ju ibland.

Dessutom fick jag tre stycken TravelJohns, kisspåse. Det är en liten minipåse med en hållare så man kan hålla den under sig och sen en påse och i den något slags pulvergrejs som suger upp vätskan och förvandlar den till gel så man kan veckla ihop det hela utan massa kladd. Himla intressant för toklånga bussfärder i Nepal där jag inte fattar hur i hela friden folk kan hålla sig i 15 timmar utan att visa en min. Ska bli intressant att testa!!

Röjk: Ullstrumpor och sockor och här är också några som har jäkla skills på att få fram rätta gladblåa färgen - är de lika bra som de är gladfina så har jag nog en ny favorit här – glada grejer rules!

Nynäs Kajak & Upplevelse: Kajak-alltiallo-grunka – eller vad de nu kallas – skumgummi med hårda plastpluppar som man kan dra kajaken på och vips så blev det där slitandet så mycket enklare när man ska ha upp kajaken och dessutom slipper man dra den repig mot klipporna, kan användas som flottör, som fendrar, you name it!!

Muddus: Chokladpraliner – men ops, de här är redan borta så jag kan inte skriva vad de hette men de får baske mig skylla sig själva när de gör så goda praliner – jag skulle ju bara ta eeen, men ja, det råkade bli två och shit, innan jag var hemma i Göteborg så var de borta!! Kanongoda och rekommenderas! Härligt att jag fick en burk hjortonsylt också så jag har något att njuta av här hemma också.

Real: Tre påsar klassiskt frystorkat, helt klart ett av de bättre märkena och är det dessutom stenbitsgryta, torskgryta eller pasta bolognese så är det ungefär så bra det kan bli med frystorkade färdigrätter.

Grewerscup: Bryggkaffe på påse! Japp, en påse med filter och hela köret, kommer att sitta finfint i baslägret när jag laddar mig med lite extra lyx!!

Utekartan: Jag trodde det var EN karta över de mest besökta områdena i jämtlandsfjällen men det här var en hel packe med kartor som täcker allt mellan Storlien och Tännäs i 50 000-skala. Supertunna och tåliga, inklusive okänsliga mot vatten.

Aclima: En ullmössa med typ brynjanät inuti, ska bli spännande att testa!!

DAN Europe: En kraftig och vattentålig förstahjälpenbok för dykning i litet format, - stora prylar har man inte med när de behövs, små tåliga grejer finns i fickorna när man behöver dem! Dessutom lättmanövrerad så man hittar rätt när det är akutläge och stressigt.

ZQUID4U: Trix fästingborttagare. Jag får massor av fästingar pga. av en medicin jag tar så det här bir perfekt!!

Bränna gårdsmejeri: Getcammenbert och Stormhatt på komjölk. Eftersom de snart är slut så fattar ni att det här är gott!!! Stormhatten var det mest drag i och min favorit.

Mallgårds Åsele rökeri: Rökt renbog som smakar som om man satt ute vid en eld med ylletröja och drog rövarhistorier!

Gysinge: Blåbärsdricka Bara blåbär från Jämtlands vingård – vad säger man, bättre än så här kan det knappast bli – vardagslyx och ruskigt knökfullt av antioxidanter! Förmodlogen lika bra som Gysinge - har aldrig varit där men kommer gärna förbi!

The sock for you: Ullstrumpor i värsta najsa gosiga kashmirull, ja, ruskigt mjuka rent av!

Svenskt Hantverk: Härjedalsbröds Barkbröd – nu snackar vi äta kultur – både spännande och tokigt gott!!

Eneboga nötter: Naturligt godis, papayastång, kokosnoisette och chokladbananer – säkert snack som passar perfekt att ha i väskan eller bilen när man blir sugen!!

Årets Äventyrare: Ha, det låg ett par nya Tirol-tofflor kvar när det var ihopackat som de tyckte att jag skulle ha, hrm, undrar om de var någons, i så fall få vederbörande skrika till!!

HALLÅ!!! Korkbit: Jag gör ju ofta egna handtag till grejer så den här är perfekt! Tyvärr har jag tappat kortet som hörde till det här!!! Blajtråkigt, snälla - hör av er!!!

Resultatet av ett typiskt Annelitokryck! =:)

Snart ska det tryckas fler kläder och det får plats fler namn på mina jeans - ska du med så är det bara att hojta till så snackar vi!!

DataNova, Hair, Grand Parfymeri, Gothia Ink Tattoo, Military Fitness, Oppänge gård, Ryggakuten...Gladast vinner och nu kööör vi!!

Till Årets Äventyrare 2011 #1
Till Årets Äventyrare 2011 #2

________________________
Här har ni min engelska facebooksida
Här är min privata svenska facebook, där går det bra att följa mig.  
Och här har ni min hemsida. Där kommer snart nytt, heja!
________________________  

Inlagt 2012-03-15 13:46 | Läst 14736 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2012-03-15 16:15   MonicaKa
Haha, julafton kan slänga sig i väggen som koncept!
Tänkte bara varna lite för merino-buffen när du tvättar den: kan ha ruggigt mycket överskottsfärg, det har iaf min!
Man blir ju bortskämd av att syntet-buffarna såklart inte färgar alls, men min röda ullbuff har 2 ggr sett till att jag har numer har gulligt rosa sport-BH:ar, löparsockar, etc...
 
Svar 2012-03-15 16:47   Anneli Wester
Tomten kan slänga sig i väggen!! Och tack, jag ska se upp med överskottsfärgen!! :)
 
2012-03-15 16:26   ulindh
Det var ingen dålig lista och då var ändå inte allt med!? :-)
 
Svar 2012-03-15 16:49   Anneli Wester
Japp, det är en hel del snackgrejer som ska komma framöver som inte finns med, - varav en del riktiga fingrejer! :))
 
2012-03-15 22:02   BrittMarie
Många fina blåa grejer! Sånt Ullmax-ställ har jag också, det är jätteskönt och varmt.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

I samarbete med

Arkiv

Kategorier

Etiketter