Bloggar > Annelibloggen > Nepal, here I come again – ...

Annelibloggen

Livets äventyr

Nepal, here I come again – PACKNING

Dags för Nepal igen. Var där i somras också, hjälpte till efter jordbävningarna, gick toppenbra och samlade samtidigt in över 75 000 kronor via Facebook och swish. Fast jag har inte bloggat om det, kommer en sammanfattning i nästa inlägg.

Kvinna röjer upp i bråten i Kathmandu, Nepal
På måndag bär det av igen. Tre veckor i Nepal och sen två veckor i Turkiet, tänkte dra till flyktinglägren, kolla hur de har de och se om jag kan göra lite nytta där också.

Familj i ett tältläger i Kathmandu får mangos
Mangoutdelning i tältlägret borta på gatan, de kallade mig för the Mango Lady. Hihi. 

Packar för resan. Folk frågar ibland vad man ska ha med sig. Tja, det är ju individuellt. Vad man gillar. Har prio på. Vad man ska göra osv. Så här blir det för mig den här gången. 

Tänkte jag kör light den här gången. Bara handbagage. Lite kruxigt med tanke på så olika ställen. Kläderna ska funka till så olika grejs. Finstyle. Leva utomhus-style. Hänga hemma och må bra-style. Småkallt- och regnigt-style. Stekhett-style. 

Blir inte all in lightweight, kunde ju ta packpåse istället för necessären men äh, det behövs inte och jag gillar den. Lite prio på gillastyle också. 

Packningen

Ett par extra byxor. Det blir mjukisbrallorna. Bara måste ha dem. Men vad ska jag ha på mig. Vill ha mina favoritjeans men det kommer bli ruskigt varmt i Dubai. Men kan bli lite kyligt i Turket sen. Vill ju ha mjukisshorten men de är för korta för Dubai. Ta längre shorts. Nä. Aggh. Får bli två par vanliga brallor då. Kanske. Har inte bestämt än. 

Vill bara ha ett par skor men noop, skinnconversen funkar iiinte längre. Nooop. Vad ska jag då välja. 

Och ska jag ha tunna dunjackan eller en ulltröja. Dunjacka. Älskar den. Skön om det är bara lite kallt. Och en jättetunn regnjacka till Turkiet sen. Det blir en varm kombo. 

Och tre par extra kallingar, en extra bh som är himla bra i varmt klimat. Två extra t-shirts varav en långärmad, och ett extra linne. Åker i linne och t-shirt. Och ett par tunna strumpor ifall jag får skoskav eller nåt. Och nya faviritsockorna jag fick av en facebookvän kommer med, blir mina myssockor. Och kompressionsstrumpor till flyget. Bästa som finns. Det räcker. 

Makeup och hudvårdsprytslar. Ifall jag ska föreläsa eller på viktighetsmöte. Puder mot värmeutslag. Olala. Iiiinte igen. Och allmänna toaprytslar och en liten handduk. 

Glasögon, solglasögon, kontaktlinser, och liten flaska linsvätska. 

Och svenskt tvättmedel. Eftersom jag är lite känslig. Och en liten tvättlina och några klädnypor. Alltid himla bra att ha. 

Öronproppar, specialgjutna för jag har så jäklans känsliga hörselgångar. Alltså hundarna i Kathmandu, de är livat värre på nätterna ibland. En ögonmask som jag gillar. Har varken nattflygningar eller långflygningar på den här resan men störtskönt ändå ibland när jag vill vila mitt på dagen. Pappersnäsdukar och miniflaska med handsprit. Föredrar tvål och vatten men just in case för Turkiet, tänker trasiga människor och grejer. 

Simglasögon så jag kan hänga i poolen i slapparstyle utan att tappa linserna. Älskar ju det. Nä. Ryker det en lins må det vara hänt. Tar bara näsklämman. Noop, skippar badkläder, kör svarta ulltrosor, bh och svart ullinne. Anneli multi-use-style. 

En solladdare, kontakt och sladdar till vanligt ladda x 2, batterier, en ficklampa, internetbankmoj, visitkort. Föreläsningsgrejs, alltid med. Minneskort, microkorthållare och minneskorthållare med usb. Litet kamerastativ. Lite pappersgrejs. Och pass, extra foton om jag behöver något visum. Två bra kulspetspennor, en liten blyertspenna och ett sudd. En liten anteckningsbok. Körkort, dykcertifikatet är alltid med, vet aldrig var jag hamnar, två extra VISA-kort och några rullar cash. 

Men en dator, två telefoner och två små kameror. Alltså. Tänkte ha lite mer prio på fotning den här gången. I vart fall testa. Förr reste jag utan allt sånt. Ingen kamera. Ingen telefon. Kontrast. Känns som det kommer att bli en kontrasterna resa. Och hörlurar och extra hörlursploppar. 

Och ett litet hänglås till dragkedjan på väskan, ett lite större hänglås som är ganska säkert och en inplastad stålvire så jag kan låsa fast ryggsäcken vid något. Måste ju sova ibland. Tänker på Turkiet sen. Ryggssäcken är ganska regntålig men ett extra regnskydd, skyddar mot nyfikna händer också. 

Och en gais-halsduk som jag lovat att ge till någon behövande. 

Men hallå, var är det nepalisiska sim-kortet, det har jag ju glömt. Lalala. 

Och så fattas lite förstahjälpen-kit. Ligger en färdig liten kit nånstans. Och ett litet sykit. 

Tyngst av allt är mitt nitbälte. japp, tar det, trivs så med det.

Sen tror jag att jag reder mig för att hänga ute i världen. Får lätt plats i handbagaget. Fast tja, jag skulle klara mig på hälften om jag ville. Men då kan jag inte jobba samtidigt.

Packad liten ryggsäck

Får allt det här plats i handbagaget?? Ja, inga problem alls. Här är en vanlig liten ryggsäck, typ storlek som en skolryggsäck. Det mesta är nerpackat. Saknas några grejer. Det är dunjackan som ligger i påsen, den tar jag på mig när jag åker.

Kommer ha en liten väska också, för lite smågrejer. Det blir ca 8 kg, skulle det bli trubbel tar jag på mig regnjackan som har stora fickor och stoppar tunga grejer i den och så fixar det sig, men har aldrig varit med om att någon frågat så länge man har en liten väska. 

Vill man hjälpa till är det varmt välkommet, i nästa inlägg kommer mer om hur jag hjälpte sist. 

Swish +46738462752
Bankgiro 334-0502

Varmt tack till alla som hjälpte till sist!

Nu kör vi! 


Här är alldeles min nya hemsida!
Här kan man följa mer live på min svenska Facebook!

Barn med bilder på sig själva i ett tältläger i Kathmandu, foto Anneli WesterJag fotade barnen, gick och printade bilder och gav till dem för att ge dem lite gladpimp, stor lycka!

Inlagt 2015-10-17 17:32 | Läst 3340 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2015-10-17 21:15   MonicaKa
Packlistor är underbart underhållande läsning! Lycka till med resan!
 
2015-10-17 21:16   MonicaKa
Och se där, en ny hemsida! Spännande!
 
2015-10-23 02:20   Katarina Sandberg
Oj, bra packat! Men...Nä, jag fattar inte hur du får plats med allt i handbagaget....! =P Hade väldiga problem med min packning, alla olika tillfällen! Varmt, kallt, fint, fult, träning, simfötter, dator, kamera... 3,5 månader.

Lycka till!
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

I samarbete med

Arkiv

Kategorier

Etiketter

Aktuellt: Natt i Naturen