Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


T A N K E K N E P – Tre händer

Hur ofta hade jag innan tänkt på allt jag hade kunnat göra om jag hade haft tre händer och femtom fingrar? Hur ofta hade jag deppat för allt jag inte har kunnat göra för att jag inte har tre händer och femton fingrar?

Jag brände mig så illa så jag fick amputera sex fingrar, har bara två stumpar kvar på ena handen. Det fattas lite i skorna också. Inre organ slogs ut av förgiftningar, andra fungerade men gick lite på trekvart. Benen har varit skruttiga. Hjärnskador, balansen och minnet var värst. Mentalt var jag totalt sargad av alla övergreppen. Och nu skulle jag försöka ta mig tillbaka i livet.

Så kom jag på. Hur ofta hade jag innan tänkt på allt jag hade kunnat göra om jag hade haft tre händer och femtom fingrar? Hur ofta hade jag deppat för allt jag inte har kunnat göra för att jag inte har tre händer och femton fingrar?

Nä. Det hade jag ju inte.

Om alla hade samma händer som jag så hade vi bestigit Everest och flugit till månen ändå, vi hade bara gjort det på ett annorlunda sätt. Så det handlade bara om att göra det på det där annorlunda sättet. När jag kom på det så var jag klar med mina händer. Och mina ben. Och min taskiga balans. Och mina skruttiga organ. Och gud vet vad. Det är det här som gäller, jag vinner inte ett ögonblick på att jämföra mig med någon annan eller något slags normaltillstånd.

Och så kom jag på en grej till. Skulle jag ha mer lycka i mig om jag hade tre händer och femton fingrar? Sitter lyckan i fingrarna? Nä.

Fina livet, vad säger du om att vi skiter i hur många fingrar vi inte har, och allt annat vi inte har, och fokuserar på det vi har och bara kör?


 

Här är en länk till första tankeknepet in Annelistyle, där jag förklarar lite om varför jag skriver tankeknepen. 

-------------------------------------------------------
Mer tankeknep på F Ö R E L Ä S N I N G i Göteborg 21 augusti - se här! 

Till min hemsida.
Till min engelska facebooksida. Över 160.000 följare.
Till min svenska facebook, uppdaterar flera gånger om dagen, följ gärna! 

För er som undrar vem jag är, här finns en fantastiskt välskriven artikeln om min bakgrund i det ansedda Magasinet Filter. Jag måste varna, det är starkt! 

Läs mer i bloggen

SYRIA will rise again! Del 3

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.


Gömde ju alldeles bort att göra klart det här! Här kommer del 3 från syriska gränsen tidigare i år. Skulle åkt dit igen häromveckan, biljett var köpt och allt, men var tvungen att ställa in. Nästa vecka blir det en sväng tillbaka till Nepal. Men här är tredje del en av resan till syriska gränsen tidigare i år. Jag är i Reyhanli precis vid syriska gränsen, vid den gränsövergång där flest flyktingar lämnat Syrien. 

Jag gör som de andra delarna, lägger in mina Facebookinlägg och bilder. Välkomna att följa mig där, länk längst ner i inlägget. Det är lite mer live-känsla och väldigt mycket mer respons och liv där. 

Här är del 1 och här del 2 för er som vill ta det från början.

SYRIA will rise again! Del 2

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen för att hjälpa till med de syriska flyktingarna.

Den turk-syriska gränsstationen precis utanför stan är om jag förstått det rätt den gränsstation där flest flyktingar tagit sig ut ur Syrien. De flesta tar sig vidare. En del stannar här. Startar ett nytt liv. 

SYRIA will rise again! Del 1

Anneli Wester åker tillbaka syriska gränsen och bloggar på plats!

Packar. Minipackning. Det blev inte ens 5 kilo. Och hälften behöver jag egentligen inte. Funderar på att köra micropackning och slänga ut den halvan.