En mycket enkel rätt som du kan förbereda hemma och äta kall en varm sommardag.
Läs mer
Nystekta bullar på turen smakar gott! Dessa är enkla och går snabbt att laga till.
Läs mer
Energikakor, viktigt att pressa ordentligt för att de ska hålla ihop.
Läs mer
Många härliga utedagar ligger och väntar. Här är ett recept på en enkel och snabb rätt med mycket smak. Testa den på någon tur framöver!
Läs mer
Nu är det säsong för morötter och de går att köpa billigt nu. Varför inte göra en god energibar med frisk smak av ingefära och fin färg av morötter. Här är ett recept!
Läs mer
Kärt barn har mång namn: jägarsnus, gotta, studentfoder... Vad du än väljer att kalla det så är det en bra kombination av långsam och snabb energi när du t ex vandrar, paddlar, cyklar, klättrar med mera.
Läs mer
Om du ska göra dessa kakor så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka kakorna så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur.
Läs mer
Ta vilka grönsaker du vill, men paprika, tomat och kålrot ger mer karaktär på rätten än till exempel morot och potatis. Passar till vegetariska biffar, korv, stekt ägg eller en gryta.
Läs mer
En jättebra bas som du kan använda till pasta, ris eller stekt mat. Ju mer finfördelade grönsakerna är när du torkar dem, desto "såsigare" blir röran. Du kan även steka grönsakerna, mixa dem och sedan torka purén på bakplåtspapper (50 grader i ugn/torkugn)
Läs mer
En riktigt god efterrätt som du kan förbereda på flera sätt om du ska på dagstur: förbered allt hemma, dvs stek pannkaka och gör soppan som du har i termos, eller så väljer du att bara förbereda smeten. Du kan även blanda en färdig mix i påse med ägg- och mjölkpulver.
Läs mer
Har du ett överskott av hallon i år? Testa att göra dessa hallon- och limekakor. De har lång hållbarhet och kan förvaras i rumstemperatur.
Läs mer
Fiberrika och goda energikakor.
Läs mer
Friterat bröd går fort att göra, är gott och dessutom energirikt!
Läs mer
Goda remmar och roliga att göra. Funkar som godis på tur eller när som helst annars.
Läs mer
Det smarta med det här receptet är att du förbereder burgarna och stoppar dem i frysen. När du ska ut är det bara att ta med dem frysta. Det är bra om burgarna är halvfrysta när du steker dem, därför kan du isolera burken med t ex tidningspapper om det dröjer länge innan du äter dem. Smart!
Läs mer
Energibar med gojibär, gojibären kan bytas mot annat fast bär.
Läs mer
Om du ska torka de här kakorna så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka dem så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur. Välj om du vill torka dem riktigt hårda (och därmed riktigt lätta och hållbara) eller något mjukare – vilket gör dem mer lättuggade.
Torka: 50 grader 5+5 timmar Läs mer
Om du gillar kokos kommer du att älska dessa! De vill helst förvaras i kyl eller frys och trivs inte så bra varma dagar. En varm dag kan du däremot ta med dig frysta kakor som får tina i packningen.
Läs mer
Matig energikkaka som inte är jättesöt. Du kan pensla på smält choklad om du tycker att den blir för torr.
Läs mer
För att kakorna ska bli RAW så ska alla ingredienserna vara RAW, dvs inte upphettade till mer än 42 grader. Men det går förstås att göra kakorna även om du inte använder ingredienser som är RAW.
Läs mer
Bönknaster är pulserade bönor som blandats med kryddor. Det kan du äta som det är eller så gör du en gryta/sås av det. Bönorna är ugnsstekta en liten stund, alltså inte bara torkade.
Läs mer
En energibar med frisk citronsmak.
Läs mer
Fantastiskt goda, går åt som smör i solsken!
Läs mer
Perfekt utflyktsmat som du kan förbereda hemma och ta med ut.
Läs mer
Energikakor fungerar både som mellanmål och efterrätt. Lätt och snabbt sätt att fylla på energi när orken tryter.
Läs mer
Enkelt och gott och passar jättebra för dagsturer och utflykter. Det är också lätt att variera och går att förbereda innan, men de är allra bäst att göra precis innan de ska ätas.
Läs mer
Prova på att torka fisk och gör en god gryta eller mustig fisksoppa nästa gång du ska ut på tur. Här får du veta hur du gör och några receptförslag.
Läs mer
Det här är en bra bas som du kan använda till pasta, ris eller stekt mat. Den går också bra att använda som sås.
Läs mer
Att torka kyckling till sina egna maträtter är inte svårt, gör så här och du kan laga till goda kycklingrätter på turen.
Läs mer
Det går att göra många matiga smörgåsar med varierande pålägg som passar bra för dagsturerna. Här är några tips!
Läs mer
Nu är det kyligare tider och vad är bättre än att ha något gott att värma sig med på turen. Kaffe och te i all ära, här kommer några förslag på andra värmande drycker.
Läs mer
Eric Tornblad har kommit ut med en ny bok - Snabblagat på tur - utgiven på Calazo förlag. Här kommer ett recept ur boken.
Läs mer
Det är hög tid att ta tillvara säsongens svamp och grönsaker. Torkning är en bra konserveringsmetod som ger lång hållbarhet och tar lite plats.
Läs mer
Det här banangodiset smakar gott och friskt med hjälp av citronsaft. Gör dessa och du har ett perfekt godis till nästa tur!
Läs mer
En både värmande och mättande soppa är gott att laga till ute. Så här torkar du ingredienserna till en potatis- och purjosoppa.
Läs mer
En sallad piggar upp och blir bra vitamin- och fibertillskott ute på tur. Vi torkade vitkål och morot, med en dressing till blir det underbart gott. Så här gör du.
Läs mer
Fyra olika mattorkar/torkugnar har testats - vi går igenom testresultaten.
Läs mer
Ta med köket ut och laga mat i helgen, här är ett förslag till en trerätters lunch eller middag. Med lite förberedelser hemma går det smidigt på plats ute.
Läs mer
Vad är väl en hösttur utan en riktigt mumsig matsäck? Här är ett matsäckstips med värmande dryck.
Läs mer
Här är bra och praktiska tips vad du kan tänka på kring matplaneringen inför kommande vandringar.
Läs mer
Veckans recept är en snabb och mättande rätt.
Läs mer
Den här grönsaksgrytan går snabbt att laga och passar bra att servera med lite bröd till.
Läs mer
Veckans recept är en rätt som du nästan inte kan misslyckas med. Snabbt och enkelt passar bra för en dagsvandring eller på paddelturen.
Läs mer
Något sött och gott att äta är härligt att unna sig på turen.
Läs mer
Detta är en friluftsanpassad variant av den Thailändska klassikern Paneng Gai.
Läs mer
Det smarta med det här receptet är att du förbereder burgarna innan och stoppar dem i frysen.
Läs mer
Här följer ett recept på kolbullar, tillagas helst över öppen eld enkelt och gott att laga.
Läs mer