Om du ska torka dessa kakor så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka kakorna så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur.
Mellanmål, Övrigt
16 kakor
3 dl hallonpuré (ca 6 dl färska/frysta)
0,5 dl socker
0,5 dl koncentrerad lime eller citronjuice
3 dl müsli
Torktid: 50 grader 6+6 timmar
- Mixa hallonen med en stavmixer. Rör ner socker och lime och värm blandningen i en kastrull så att sockret löser sig. Blanda i müslin och låt svälla någon timme, tillsätt ev. mer müsli om det är för löst.
- Forma en avlång kaka, någon centimeter tjock, på plåt med bakplåtspapper. Dela kakan i sexton bitar med en kniv eller degskrapa så att det är lite mellanrum mellan varje kaka.
- Torka i sex timmar. Vänd kakorna och torka ytterligare sex timmar, gärna på galler.