Recept > Hallon-limekaka torkad

Hallon-limekaka torkad

Om du ska torka dessa kakor så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka kakorna så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur.

Typ

Mellanmål, Övrigt

Portioner/mängd

16 kakor

Ingredienser

3 dl hallonpuré (ca 6 dl färska/frysta)
0,5 dl socker
0,5 dl koncentrerad lime eller citronjuice
3 dl müsli


Torktid: 50 grader 6+6 timmar

Gör så här

- Mixa hallonen med en stavmixer. Rör ner socker och lime och värm blandningen i en kastrull så att sockret löser sig. Blanda i müslin och låt svälla någon timme, tillsätt ev. mer müsli om det är för löst.

- Forma en avlång kaka, någon centimeter tjock, på plåt med bakplåtspapper. Dela kakan i sexton bitar med en kniv eller degskrapa så att det är lite mellanrum mellan varje kaka.

- Torka i sex timmar. Vänd kakorna och torka ytterligare sex timmar, gärna på galler.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar