Veckans macka!

Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. Ut och njut!

Av: ulindh

Den här veckans macka avnjuter vi i förmiddagssolen som speglar sig i isen. Smörgåsen är toppad med lite machésallad till fröjd för ögat. 

Här har vi tagit det bröd som fanns, en hembakt limpa med en blandning av rågmjöl, rågsikt, vete- och grahamsmjöl.

Pålägget är en variant på en hummusröra med jordnötssmör istället för Tahina och med strimlade, hackade soltorkade tomater i. Oliver skulle nog också passa bra att ha i. Machésallad som topping är smidigt då den har så små blad i buketter att trycka ner i röran.

Recept hummus:

1 frp kikärtor (sköljda och avrunna)
2 msk jordnötssmör
saften av 1 citron
1 vitlöksklyfta
4 - 5 droppar sesamolja (kan uteslutas)
3 msk olivolja
salt, spiskummin
1/2 dl strimlade och hackade soltorkade tomater

Mixa kikärtor, jordnötssmör, citron , sesamolja, olivolja till en smidig röra. Tillsätt vitlök, de hackade soltorkade tomaterna samt salt och spiskummin och rör om.

Bred ett tjockt lager på mackan och toppa med machésallad eller annat grönt.

Ut och njut!

Läs mer

Vi önskar God Jul med det klassiska receptet på Runekakor. En riktig favorit i repris.
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
En nattvandring på 30 km i mörker. Från Landskrona till Helsingborg längs med Öresund. 2 kommentarer
Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ... 1 kommentar
Ulf Kvensler har skrivit en psykologisk thriller - Sarek. Du har nu chansen att vinna ett eget exemplar och ett sittunderlag. Chansen är stor då vi ... 1 kommentar

Bra saker för din krislåda

Prepping handlar om kunskap och utrustning för att klara en krissituation. Har du allt som behövs när något oväntat skulle hända?