20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!
I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!
Av: Karin Lindh

Nu i skördetider går det att fynda många grönsaker och råvaror till bättre pris – en perfekt tid för att torka egen utemat! Men för nybörjaren kan det finnas många frågetecken. Hur torkar man bäst aubergine? Och går det att torka ost?
På Utsidan finns en kunskapsbank för dig vill komma igång! Den 18 juli 2005 skapades forumtråden "torka mat" – som är aktiv än i dag. I 20 år har den fyllts av kunskap, tips och råd. Allt från matsäkerhet till goda recept har diskuterats i totalt över 800 inlägg.
Missa inte att du kan söka i forumtråden för att ta reda på om någon har skrivit om något du är intresserad av. Gå till tråden och klicka sedan på förstoringsglaset högst upp till höger. Skriv in vad du letar efter, välj "denna tråd" i rullistan och klicka sedan på "sök":
Börja torka din egen utemat!
På Utsidan finns också massor av instruktioner på hur du torkar din egen mat! Här bjuder på tio favoriter, perfekta för dig som vill komma igång:
- Torka grönsaker i ugn, torkugn eller på torkolla
- Torka vitkål och morot och gör din egen sallad
- Torka kikärtor och bönor
- Torka potatis
- Torka purjolök
- Torka tomatsås
- Torka fisk
- Torka kyckling
- Torka köttfärs eller kött i bitar
- Torka banan
Tips! Med egentorkad potatis och purjolök kan du göra en god potatis- och purjolökssoppa på turen, och massor av fler recept går att hitta i vår receptbank:
Recept och artiklar
Läs mer
Forumdiskussioner
- Friluftsmat Var kan jag få tag på torrmjölk?
- Friluftsmat Smörbytta
- Friluftsmat Törs man dricka vattnet i jockar kring kebnekaise?
- Friluftsmat Enklast att torka
- Friluftsmat Hur får man sitt kokkaffe godast?
- Friluftsmat AI-genererade recept på friluftsmat
- Friluftsmat Torkad Fruktkräm
- Friluftsmat Frystorkade räkor