Recept > Grönsaksröra

Grönsaksröra

En jättebra bas som du kan använda till pasta, ris eller stekt mat. Ju mer finfördelade grönsakerna är när du torkar dem, desto "såsigare" blir röran. Du kan även steka grönsakerna, mixa dem och sedan torka purén på bakplåtspapper (50 grader i ugn/torkugn)

Typ

Huvudmål

Portioner/mängd

2

Ingredienser

Torkade grönsaker t ex: paprika, squash, morot, tomat - ca 100 gram
Sambal oelek
Olivolja
Lite salt & peppar
+ ca 5 dl hett vatten till blötläggning

Gör så här

Förbered: - Torka grönsakerna hackade i små bitar (50 grader i torkugn eller på plåt i ugn, ca 10 timmar). - Lägg ingredienser i en påse, sambal och olja i en separat påse. Tillaga: - Tillsätt hett vatten och låt stå 15 minuter. - Koka upp med ev mer vatten om behov finns.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar