Torkad kyckling

Du torkar kyckling genom tre steg: skär i tunna skivor, ugnsstek och torka.

Typ:

Frukost, Huvudmål

Portioner/mängd:

x

Ingredienser:

Fryst kyckling.

Gör så här:

Ta fram den frysta kycklingfilén och låt tina i ca 5 minuter Skär mycket tunna skivor Lägg skivorna på bakplåtspapper och ugnsplåt Strö över salt och kryddor Stek i 15 minuter, 150 grader Sänk temperaturen till 70 grader och torka i ca 10 timmar

TIPS!

Du kan även riva den frysta filén direkt på bakplåtspapper, sen steka i ung. Sänk sedan värmen till 70 grader och torka. Då kommer kycklingen att blötas upp snabbare än om du gör skivor.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?

Fler recept

Så blir höstutflykten en barnlek

En höstvandring på hemmaplan är en perfekt start när man vill ta med sig barnen ut de första gångerna. Här är våra tips för lyckade uteaktiviteter.