Recept > Torkad kyckling

Torkad kyckling

Du torkar kyckling genom tre steg: skär i tunna skivor, ugnsstek och torka.

Typ

Frukost, Huvudmål

Portioner/mängd

x

Ingredienser

Fryst kyckling.

Gör så här

Ta fram den frysta kycklingfilén och låt tina i ca 5 minuter Skär mycket tunna skivor Lägg skivorna på bakplåtspapper och ugnsplåt Strö över salt och kryddor Stek i 15 minuter, 150 grader Sänk temperaturen till 70 grader och torka i ca 10 timmar

TIPS!

Du kan även riva den frysta filén direkt på bakplåtspapper, sen steka i ung. Sänk sedan värmen till 70 grader och torka. Då kommer kycklingen att blötas upp snabbare än om du gör skivor.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Fler recept

Recept och artiklar

Fler artiklar i samma kategorier

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook
Visste du att som Plus-medlem på Utsidan kan du dölja (nästan) alla annonser? Läs mer om Plus